62 mkr till våldsbejakande extremism

Regeringen presenterade på fredagen sin handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Sammanlagt satsar man 62 miljoner kronor fram till 2014 för att motverka extremism inom skolan, på internet och i samhället.

EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) presenterade på en presskonferens landets första handlingsplan för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.

Arbetet med handlingsplanen har pågått under tre års tid och bygger på flera utredningsuppdrag från Sveriges Kommuner och Landsting, Brottsförebyggande rådet, Försvarshögskolan, Ungdomsstyrelsen och Säpo.

Regeringen har fokuserat på tre grupper: Vit-makt-miljön, den autonoma vänstern, och den våldsbejakande islamismen.

Birgitta Ohlsson säger att Taimour Abdulwahabs terrordåd på Drottninggatan i Stockholm förra året visade hur sårbart det svenska öppna samhället är. Hon nämnde också Anders Behring Breiviks terrodåd, Göteborgskravallerna och polismorden i Malexander.

För att förhindra att människor ansluter sig till våldsamma extremistgrupper får Ungdomsstyrelsen i uppdrag att fördela medel till organisationer som förebygger att människor går med i extremiströrelser eller organisationer som stöttar vid avhopp från extrema rörelser. (Läs mer)

Kommentar:
Mer pengar till ”moderata” muslimer
som i det fördolda sympatiserar med och stöder Al Shabab, Al Qaida och andra terrornätverk.

Sveriges Unga Muslimer (SUM), som tillhör de flitigaste bidragssnyltarna, kommer att överösas med mer skattepengar.

SUM verkar för att muslimska ungdomar ”ska lära känna islam” och ”stärkas i sin muslimska identitet”, dvs motsatsen till integration, jämlikhet och demokrati.(Wikipedia).

Den autonoma vänstern, med kopplingar till Expo, omhuldas av kulturvänstern, under devisen ändamålet helgar medlen.
”De slåss ju för en god sak” när de misshandlar SD-politiker.
Ska Lars Ohlys ”utomparlamentariska grupper” och Expo få bidrag för att banka in rödsvart demokrati  i våra arma skallar ?

Vit makt-miljön får inte motsvarande bidrag för att svenska ungdomar ”ska lära känna nazismen” och ”stärkas i sin nazistiska identitet”.

Det ideologiska filtret gillar rött, svart och grönt,
men inte brunt som är en blandning av dessa färger.

//Elfyma+

Relaterat:

4 Responses to 62 mkr till våldsbejakande extremism

 1. Tarzan skriver:

  Ungdomsstyrelsen är en Kalle Anka organisation.

 2. Blodsven skriver:

  Det är väl ganska enkelt att förhindra att folk ansluter sig till extremistgrupper. Bara att förhindra icke önskvärt klientel att passera våra gränser. Det är ju det som är problemets kärna. Men att få våra hjärndöda politiker att inse det är naturligtvis det största problemet…

 3. Göran skriver:

  Det här visar hur ansvarslöst man, under många år, bedrivit politik i Sverige. Mångfalden är utan tvekan roten till det onda. Utan den har mycket av det man kalla extremism aldrig sett dagens ljus.

  Trots många glasklart tydliga tecken på svenskarnas ovilja att acceptera importen av etinciteter med andra kulturella bakgrunder, som går helt på tvärs med svensk kultur, så tvingar man ändå igenom det mångkulturella samhälle. Till råga på allt är det nu även inskrivet i svensk grundlag. Metoden man använder är ren korvstoppning.

  Ett samhälle som tillåts utvecklas enl. sundhetes- princien, skulle aldrig genererat de problem som man i sista minuten vill avsätta 62 miljoner för att motverka. Ett astronomiskt belopp i det här sammanhanget.
  Acceptansen för det mångkulturella torde det, trots alla ansträngningar, ändå utebli.

  Lösningen på detta gigantiska problem ligger förmodligen på ett helt annat plan, utanför myndigheters och politikers kontroll. Kontrollen har f.ö. redan förlorats över många av förorterna.

  Satsa heller pengarna på att entlediga de tjockskallar som försöker styra oss in i minsta detalj. Då försvinner också omedelbart en stor del av problemen.

 4. […] Relaterat:  ”Fel terrorist var galen” 62 mkr till våldsbejakande extremism […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: