Mer giriga politiker avslöjas i Expressen.

Nu kommer frågan som hela svenska folket borde ställa sig? Varför redovisas inte alla i riksdagen som utnyttjar detta bidrag?

Skälet: De anser inte att de delar lägenhet utan bor ensamma i sina lägenheter.

Walburga Habsburg Douglas (M) valdes in i riksdagen 2006 och började då uppge sin make greve Archibald Douglas lägenhet som sin övernattningsbostad. Douglas hyr en lägenhet på två rum och kök vid Nybrogatan på Östermalm i centrala Stockholm med en hyra på närmare 8 000 kronor i månaden. Under fem år har riksdagen betalat ut över 430 000 kronor till Walburga Douglas, avslöjar TV4Nyheterna. Samtidigt är paret Douglas folkbokförda på slottet Ekensholm i Sörmland som är taxerat till nära 37 miljoner kronor.
Walburga Habsburg Douglas säger till TV4Nyheterna att hennes man inte längre bor i lägenheten.

Även riksdagens förste vice talman, socialdemokraten och kammarrättsrådet Susanne Eberstein, från Sundsvall har tagit emot ersättning före hela bostaden trots att hennes man, kammarrättsrådet Hans Eberstein, äger hälften.
– Det är jag som bor där i veckorna och sedan på helgerna åker jag till Sundsvall. Han bor sporadiskt i Stockholm om vi till exempel är på kungamiddag, säger Susanne Eberstein till TV4Nyheterna.
Under 15 år har riksdagen betalat ut emot över en halv miljon kronor för en trerumslägenhet värd närmare 5 miljoner kronor i Stockholm. Samtidigt är de folkbokförda i en villa i Sundsvall som Susanne Eberstein är ensam ägare av. ”

Varför gör de inte om reglerna för dessa giriga parasiter?

Varjager

One Response to Mer giriga politiker avslöjas i Expressen.

 1. Göran skriver:

  Tyvärr så hör oangelägenheter av det här slaget till vardagen i dagens Sverige.
  I stället för att stävja okynnet och missbruket, har politikerna medvetet av ren ekonomisk egoism låtit mygelkulturen blomma ut.

  Det är ju skattetyngde Svensson som betalar parets bostad, när paret Eberstein är på kungamiddag så vad fan har det för betydelse?

  Svineriet är grovt och man får innerligt hoppas att straffet en gång blir lika kännbart, som tillfredställelsen blev efter att Skattetyngde Svensson betalat för parets övernattningen efter en trevlig kungamiddag. Själv kommer Svensson snart att få nöja sig med att äta barkbröd efter att herrskapet fått sitt.

  Sånt här brukar skita sig i längden och det gör säkert det här också, när Svensson tröttnat på deras snyltande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: