Beatrice Ask stöder nu SD:s motioner om att öppna Stasiarkiven ?

Justitieminister Beatrice Ask öppnar för att öppna Säpos omdiskuterade Stasiarkiv. Nu bjuder hon in alla riksdagspartier till samtal. (SvD)

Debatten om Säpos Stasiarkiv har varit intensiv de senaste veckorna, sedan Sverigedemokraterna i slutet av september motionerade i Riksdagen om att öppna Stasi-arkiven. (Motion 1Motion 2).

Även Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är beredda att offentliggöra materialet, vilket betyder att en majoritet i riksdagen ställer sig bakom kravet. Igår anslöt sig även Centerpartiet till den linjen.

Men regeringen, har sagt nej. ”Det är angeläget att skydda både de enskilda personer som finns omnämnda i arkiven och Säpos verksamhet”, sade justitieminister Beatrice Ask till SvD i slutet av oktober.

Justitieministern tycks nu svänga i frågan och konstaterar att frågan om det s.k. Stasiarkivet har diskuterats i de flesta av partiernas riksdagsgrupper.

– Jag kan konstatera att alla tycks överens om att det är viktigt med öppenhet och en rättvisande historieskrivning, men också att det finns ”andra skyddsvärda intressen” som måste beaktas.
Det gäller både skyddet för den enskildes integritet och skyddet för Säkerhetspolisens verksamhet.

//Elfyma+

Annonser

One Response to Beatrice Ask stöder nu SD:s motioner om att öppna Stasiarkiven ?

  1. allemand skriver:

    Naturligtvis eftersom nu också C har gått ut och krävt ett offentliggörande av våra landsförrädare. PK-media talar dock väldigt tyst om att det är SD som stått för motionen denna gång.

    Sedan säger man att SD inte gjort skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: