Är det någon som tror att det var annorlunda i Sverige? Dansk minister tog emot pengar av KGB.

Är det något som tror att inte diverse vänster organisationer fick pengar från KGB i Sverige?

”Oppositionen i Danmark kräver en oberoende utredning om huruvida närings- och tillväxtministern Ole Sohn tog emot hemliga sovjetiska partibidrag under sin tid som ordförande i Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) åren 1987-1991.Ole Sohn, 57, är numera politiskt aktiv i Socialistisk Folkeparti (SF). Han tillträdde som minister i oktober.

Sohn har i 20 år förnekat att han personligen skulle ha tagit emot några hemliga bidrag, men pekar på att han själv talat offentligt om att DKP har fått pengar från Sovjet.

– Min bakgrund har gåtts igenom ordentligt och jag har blivit säkerhetsgodkänd som minister, säger han till nyhetsbyrån Ritzau.

I arkiv i Moskva har man hittat uppgifter om att den sista utbetalningen till danska DKP skulle ha gjorts i maj 1990 på order av politbyrån och mot kvitto, undertecknat av – Ole Sohn. Beloppet skulle motsvara nästa en miljon danska kronor.”

Är det därför de vill hemlighålla STASI arkiven i vårat land? För många ”demokrater” som står uppsatta på listan?

Varjager

2 Responses to Är det någon som tror att det var annorlunda i Sverige? Dansk minister tog emot pengar av KGB.

  1. rksmrgs skriver:

    Du kan vara övertygad om att även över svenska vänsterextremister har det sovjetiska ymnighetshornet flödat! Däremot tror jag inte vi kommer att finna så många av dem i Stasis listor, helt enkelt för att de var odugliga som informatörer och spioner, eftersom de inget visste! På 50-, 60-, 70- och 80-talen hölls Hagberg, Hermansson och Werner effektivt borta från all insyn, och efter det började det bli allt mindre angeläget. Däremot tror jag att det dräller av socialdemokrater och moderater!

  2. Göran skriver:

    Säpo borde omedelbart offentligt redogöra för de svenskar som gick kommunisternas ärenden. Represalier för vad förädarna en gång gjort skulle sitta fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: