Åkesson nobbas från Nobelfesten igen

Det blir ingen Nobelprisutdelning eller Nobelfest för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i år heller. Nobelstiftelsen har precis som förra året beslutat att bjuda alla riksdagens partiledare utom Åkesson.

När gästerna bänkar sig för Nobelprisutdelning och efterföljande bankett den 10 december varje år brukar riksdagspartiernas ledare vara bjudna. Men förra året bjöds alla – utom SD:s Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson fick ingen inbjudan i år heller.
Men det tar han med jämnmod.

– Jag är i gott sällskap med nio miljoner andra svenskar som inte heller är bjudna så jag har inga problem med det, säger han. (SR-Ekot).

Kommentar:
Beslutet gynnar SD och Jimmie Åkesson slipper spöka ut sig som pingvin.

//Elfyma+

2 Responses to Åkesson nobbas från Nobelfesten igen

  1. allemand skriver:

    Åkesson kommunicerar det bra, inget tjafs och gnäll. Nu fattas bara en kommunikationskälla från SD för att sprida budskapet till den grå massan.

    SD:s kommunikations-strategi är annars ett stort skämt.

  2. Göran skriver:

    Det är bra att veta var man har sina fiender.

    Det här visar den onda staten som en realitet.
    En stat där de styrande envist hävdar sig värna demokratin. En demokrati som dock är i luddigaste laget och naturligtvis bara på egna villkor.

    Att landet krackar med den typen av styre torde väl knappast behöva påpekas. Vi ser ju dagligen hur förorterna fungerar.
    Det sammanhållande kittet finns inte längre. Det har vittrat bort för länge sedan.

    Åkesson kan fortsätta att hålla huvudet högt, trots utebliven inbjudan. Han har inte felat. Det har han f.ö. aldrig gjort.

Lämna en kommentar