Omänskliga villkor för hitlurad arbetskraft , så skriver Corren.se

Om vi hade haft direkt utvisning och hårda straff hade detta kunnat stävjas. Men i Sverige har vi inget sådant. Läs artikeln och fundera på vad som är fel med vårat styre.

”I det nätverk i Europa som begår brott i sten- och asfaltsbranschen är huvudpersonerna ofta brittiska romer och irländska familjer från minoritetsgruppen minceir, enligt en kartläggning från Rikskriminalpolisen. De tillhör underklassen i sina samhällen men tjänar pengar på att utnyttja en annan underklass: Fattiga och/eller socialt utsatta män från Östeuropa och Baltikum.

De söker arbetare som de kan göra beroende, personer med ekonomiska skulder, alkohol- eller drogproblem, eller nyligen utsläppta från ungdomshem eller fängelser. Männen förs till Västeuropa där de sätts i arbete. De blir inhysta i tältläger av husvagnar och husbilar och grupperna turnerar runt i landet i jakt på jobb.

Maskiner, verktyg och husvagnar att bo i stjäls ofta i transitländer som Danmark och Holland och fraktas till Sverige.
Förra sommaren slog Malmöpolisen till mot ett tältläger med 25 husvagnar vid Sibbarps camping. I lägret fanns flera bilar av märken som BMW och Porsche, tillhörande de brittiska och irländska ”arbetsgivarna”, och nedgångna husvagnar där deras rumänska och bulgariska arbetare bodde.

”Den äckligaste husrannsakan under mina arton år som polis. Att någon människa över huvudtaget kunnat bo, och till och med sova, under dessa omständigheter är för mig en gåta” skrev en polis i sin rapport från tillslaget.

Förra månaden slog drygt 200 brittiska poliser till mot en camping i Leighton Buzzard, sju mil utanför London. I ruckliga husvagnar och tält fann de nära hundra östeuropeiska arbetare som hållits fångna och tvingats arbeta som sten- och asfaltsläggare under slavliknande förhållanden. Flera av huvudmännen i Leighton Buzzard är samma personer som den svenska polisen avslöjade på Sibbarps camping.

Naturligtvis finns också svenska företagare som deltar i människohandeln.
Ett exempel är Sveriges Radios avslöjande förra veckan om hur östeuropeiska män rekryteras till svenska biltvättar, bland annat i Örebro, där de tvingas till långa arbetspass i skitiga, bullriga miljöer för mycket låga löner.”

Jag skulle vilja veta vilka slags människor som driver dessa företag? Varför hängs de inte ut?

Varjager

4 Responses to Omänskliga villkor för hitlurad arbetskraft , så skriver Corren.se

 1. I ett fall nyligen blev Murat Korkmaz, ägare till en fabrik för färdigmat uthängd, sedan man hittat ett trettiotal illegala som arbetade i fabriken.

 2. allemand skriver:

  Min gissning är få svenska efternamn på de som hyser denna arbetskraft som t.ex. det andra inlägget här på sidan.

  Såg reportaget och de hade ingen ”aaaning”.

 3. Tarzan skriver:

  Det händer så mycket skit i Sverige så media hänger inte med längre – sen är det ju så att IDOL, skvaller, och andra oväsentligheter måste komma före.
  Svenne bryr sig föga eftersom man i Sverige inte kan göra någonting åt det.

 4. Göran skriver:

  Till råga på allt så har nu regeringen börjat annonsera i arabländer för att ännu fler araber skall flytta till Sverige än det hittills gjort.

  Den nya feministiska center-ledarens visioner, om ytterligare 30 miljoner invandrare bli nu efter hand verklighet.
  Vi få efter hand många nya vänner som skall roffa åt sig i de skattefinansierade välfärdssystmen.

  Vem som är vår värsta fiende behöver väl inte påpekas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: