I det nya Sverige, är hot och våld mot sjukvårdsfolket vardag.

Jag tror inte det är någon som är förvånad att det är i Sydsverige det är som värst. De kulturerna som våra kreatur i 7 klövern hyllar har verkligen förgyllt vårat land.

”All personal på barnakuten i Malmö bär nu överfallslarm och utbildas i bemötande och attityder. Det finns även önskemål om att få en egen vakt.
I maj hotades en sjuksköterska till livet och det resulterade i en riskinventering och en handlingsplan som blivit klar nu i höst.
Händelsen den 12 maj ansågs riktigt hotfull, värre än tidigare incidenter. En medföljande man till ett sjukt barn hotade sjuksköterskan med att denne skulle bli slagen och hamna på akuten, och sa att om han haft ett skjutvapen med sig skulle han ha skjutit sjuksköterskan.

En förklaring till att det förekommer hot och våld är den stora tillströmningen av patienter på barnakuten.

Från 2005 och fram till nu har antalet patienter ökat med 39 procent.
Personalen kan förebygga eller minska risken för vålds- och hotsituationer genom att bland annat tänka på kroppsspråk och tonfall och samtidigt, om man kan misstänka att en person kan bli våldsam, aldrig vända ryggen till. Det är bättre att den personen tas om hand i ett speciellt rum där det finns reträttväg.

Personalen ombeds även att avlägsna lösa föremål som kan användas som tillhygge och att inte arbeta ensam. Viktigt är att aldrig låta någon ”tappa ansiktet” eller bli till åtlöje inför andra. ”

Allt är som vanligt i vårat land, vi får inte låta någon ”ny svensk” känna sig som något annat än en kung. Vi ändrar och stuvar om så mycket för att ”ny svenskarna” skall känna sig välkomna att vi intet har kvar. Deras heder , deras kultur, deras rättigheter…Vad hände med våra rättigheter och våran kultur? När jag växte upp fick vi lära oss att vänta på våran tur. Allt våra fega politiker hade behövt göra var att följa lagboken och arrestera de som missköter sig. Hade vi sedan utvisat återfallsförbrytarna, ja då hade det inte varit sådana problem.

Varjager

3 Responses to I det nya Sverige, är hot och våld mot sjukvårdsfolket vardag.

 1. Blodsven skriver:

  Eftersom våra pellejönspolitiker saknar både mod och förstånd, så är dessa självklara och enkla beslut i princip omöjliga att våga ta…

 2. Göran skriver:

  Vi har själva, så länge jag kan minnas, valt fram det här systemet.
  Vid varje val har vi lydigt gått på politikernas lögner.

  Vad som händer nu är de tråkiga konsekvenserna av ett system, man besvärar sig med att kalla för demokrati.
  Ett ineffektivt system, där alldeles för många kockar med sina slevar samtidigt försöker röra om i den politiska grytan. Det ger jag inte många ören för.

  Vad vi, i sanningens namn, behöver är ett systembyte värt namnet, efter en period med allt för många års flum.
  Själv tror jag på ”en kock” med bara ”svensk husmanskost” på menyn.

  • Blodsven skriver:

   Köper ditt resonemang osett Göran. Om det är någon tröst så kan jag berätta att min gamla mor 84 år, som varit sosse hela livet skyr asen som pesten. Finns inget annat att rösta på längre än SD, har morsan insett och är förbannad på sig själv att hon gick på svinens hjärntvätt i alla år. Det bästa är att hon förklarar det för sina gamla bekanta som oxå gick på skiten, och börjar fundera på vad fan idioterna sysslar med…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: