Insändar kommentar som beskriver det väldigt bra.

Att två så olika statsministrar i Sverige, ur samma parti kan ha så olika uppfattningar om Sveriges framtid och religion, förvånar mig.
I mitt föräldrahem stod ett fotografi av Per Albin Hansson på min fars skrivbord. Och när jag växte upp, så lämnade jag alltid min valsedel till Tage Erlander, som var partiledare för det socialdemokratiska partiet, som också höll på vår kristna kultur, tills han lämnade över sitt ledarskap till Olof Palme 1969. Samt varnade skarpt en kommunistisk journalists förslag, om att Svenska företagare, gott kunde ta in arbetskraft från Libanon. Tage flög upp ur soffan inne i TV-studion.
”Oh nej, nej för tusan”. Ta för Guds skull, inte in något folk från dessa länder. Ty då får vi en mycket stor ”katastrof”, här uppe i Sverige, eftersom vi har haft en kristen kultur ända sedan vi hade ”Asatro”, för tusen år sedan. Medan Olof Palme tyckte tvärt om under sin regeringstid. som Sveriges statsminister. Eller hur???
Ingvar i Gbg.

5 Responses to Insändar kommentar som beskriver det väldigt bra.

 1. Göran skriver:

  Ett beskrivande scenario på, hur den socialdenkratiska politiken förändrades till det sämre efter att Palme övertog taktpinnen.

  Med Palme kom vänster-flummen, som likt en parasit åt sig in i det svenska samhället. Han blev på sikt den katastrof för landet vi gärna varit förutan..

 2. knottx skriver:

  Ja man saknar Tage Erlander,Gunnar Sträng och även dom andra i oppositionen.
  Dom ville i varje fall Sveriges väl.
  samt höll dom vänsterflummet o kommunisterna stångna.

 3. Janne skriver:

  Gunnar Sträng var en klok man och med mycket sunt förnuft.
  Han förstod också den enkla matematiken i att ej spendera mer pengar än man hade i lön!
  Men så var han också finansminister i hela 21 år.
  Detta under en tid när Sveriges finanser ändå sköttes på ett mycket bra sätt och Sverige fortfarande var ett homogent folk i ett homogent land som levde i harmoni med varandra och fortfarande sov med ytterdörren olåst!

  Sträng hade ”bara” vanlig folkskola, men det räckte som sagt väl och gott till för att ändå bli en av dom bästa finansministrar Sverige någonsin haft.
  Efter skoltiden så arbetade han på renhållningsverket ett par år och blev sedan avskedad p.g.a. arbetsbrist, han fick därefter ett nödhjälpsarbete som snöskottare!

  Man behöver således inte alls 25 år på skolbänken för att bli en bra finans eller statsminister!
  En vanlig husmor eller snickare begriper att man alltid ska rätta munnen efter matsäcken. Kanske dags att ändra strategi inför nästa val?
  Dom som i dag styr landet är oduglingar och landsförrädare hela bunten och ger mig kväljningar bara man tänker på dom!

  Jag kan väl också säga att jag aldrig någonsin lagt min röst på varken socialister eller kommunister, men man måste ändå kunna ge erkännande även när motståndarna handlat klokt!

  MVH
  Janne

 4. Blodsven skriver:

  Apropå finanser så fick Ian Wachtmeister frågan då Ny Demokrati var på gång, om partiet hade egna ekonomer som skulle ta hand om ekonomin. Ett av dom bästa svaren jag hört blev då:
  -Ekonomi är alldeles för viktigt för att låta ekonomer syssla med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: