Allt medans PK media hyllade den ”arabiska våren”, varnade bloggarna för vilka som låg bakom den.

Nu ser vi effekterna runt om i arab världen av deras rop på ”demokrati” som alla ledarsidor hyllade. I Egypten mördas kopter på löpande band. I Tunisien sker det mer i det tysta. Men det är samma tecken över allt. ”Fredens religion” som hyllas helt obehindrat på svenska ledarsidor genomför nu förtryck mot alla som inte ställer upp på Islam. SVT, SvD, GP

”Tunisien, där revolutionen började. I båda länderna har protesterna ju fortsatt, eftersom oppositionen anser att reformarbetet har gått i stå.

Också här har polisen de senaste dagarna slagits med demonstranter. Här är det islamister som protesterar mot landets ovanligt liberala lagar.

Val hålls den 23 oktober, men det som oroar liberala krafter (och de är ovanligt många i Tunisien) är att ett islamistiskt parti troligen blir störst, liksom i Egypten.

Den senaste kravallerna i Egypten rörde kristna (kopter) som protesterade mot att myndigheterna inte ingripit mot ett attentat mot en kyrka. Det som oroar är militärens brutala ingripande.
Hon kom till Sverige för att forska och berättar att allt fler kopter flyr från Egypten. Attackerna från extrema muslimer har blivit fler.

-Det blir fler personliga och öppna attacker på kristna. De talar öppet mot kristna och har attackerat kyrkor. ”

Jag undrar när vi får se våra politiker tala sanningen om ”fredens religion”.

5 Responses to Allt medans PK media hyllade den ”arabiska våren”, varnade bloggarna för vilka som låg bakom den.

 1. allemand skriver:

  Som sagt det var länge sedan jag varnade för den här utvecklingen. Det bevisar återigen svenska journalisters botten-nivå.

 2. Jag skrev följande i en kommentar på SvDs ledarsida för ca fyra månader sedan. Om mitt självcitat ursäktas, så tycker jag att kommentaren fortfarande är relevant. (Något förkortad)

  De nordafrikanska ”revolutionerna” är med största sannolikhet redan förlorade för demokratin. Jag skulle bli förvånad om inte Muslimska Brödraskapet tagit över i Egypten inom ett år. Förmodligen agerar de för detta mål också i Tunisien, Libyen, Syrien, Jemen mfl länder där det är oroligheter. MB inser säkert att detta är deras chans till storslam.

  (…)

  Vi kan tycka att de gamla regimerna i Egypten, Tunisien, Libyen, Syrien mfl länder var otäcka på alla sätt och vis, men de är ingenting mot vad som kommer efter.

  (…)

  • varjager skriver:

   Men uppmärksamades det av PK isterna? Nej, de skrek om demokrati och frihet. Inte om den Islamistiska diktaturen som nu visar sig.

   • Göran skriver:

    Stämningarna nu, är ungefär desamma som när socialdemokrterna med Olof Palme i spetsen ropade ut sitt hat mot Shah av Persien, nuvarande Iran.
    Man pläderade högljutt och vilt för att det islamska prästerskapet, under ledning av ayatollha Khomeini, skulle överta makten. Och så blev det. Det dystra resultatet påmins vi om varje dag.

    Jag ser de här klavertrampen, som de demokratiska systemens stora dilemma med att fatta korrekta och riktiga beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: