Gårdagens debatt i SVT.

Det var kul att höra Ryggradslöse och gänget försöka försvara massinvandringen. Det måste ha varit SM i desperata kommentarer. Jimmie Åkesson var lugn och saklig, Centerpartiets Annie Lööv blev alldeles till sig när hon blev tvungen att försvara sin 40 miljoners politik. Men det blev pajkastning mellan Ryggradslöse och Romson. Skällsordet för dagen dessa i mellan var nationalism.

”Romson anklagade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) för att inte göra tillräckligt på hemmaplan för att minska klimatutsläppen.
Reinfeldt menade att klimatinvesteringar i andra länder, som Sverige är med och finansierar, är en grundbult i den internationella klimatpolitiken.
-Du tänker för nationalistiskt, Åsa Romson, sade Reinfeldt.
-Nej, det är du som är nationalistisk, svarade Romson.

Sedan värmde Ryggradslöse upp rejält.
När Jimmie Åkesson gick in på vad hans parti vill när det gäller energipolitik, sågade Reinfeldt SD:s politik helt:
-Sverigedemokraterna har inte en genomförbar politik. Din finansiering är att du trollar bort 90 procent av invandringen på ett år.”

Han är för rolig den gode Ryggradslöse……För om man rättar till det största utflödet av pengar ur statskassan, ja då är man en trollkarl. Sedan säger han rakt ut vad våra pengar slösas bort på.

”Din finansiering är att du trollar bort 90 procent av invandringen på ett år.”

En sak till som slog mig, var Centerledaren Annie Lööfs försök att dra fram Somalierna i USA som ett bra exempel på lyckad integration. Här är några artiklar som bevisar motsatsen.

Varjager

5 Responses to Gårdagens debatt i SVT.

 1. Tarzan skriver:

  Jag kan inte kommentera – jag såg bara 5 minuter av eländet .

 2. Göran skriver:

  Att tro att massinvandring till bidrag inte påverkar negativt, ja då är man ute och cyklar. Reinfeldt har ännu inte ens försökt att komma med en föklaring. Kan det vara för att migrationen, som mest liknar korvstoppning, saknar en positiv sida?

  De negativa konsekvenserna efter 40 års massinvandring har varit förödande för hela samhället. Jämfört med för 30 år sedan har, den passiva svensken, tillåtit välfärden att störtdyka till dagens farligt låga nivå.

  Trevnaden lyser numer med sin frånvaru i det svenska samhället och jag avstår för den skull gärna all invandring från mena-länder. Den är både olustig och otrevlig.

 3. Någon som uppfattade hur utfattigt ”vårt” land har blivit…
  När Jimmie föredrog SD`s förslag,om att sänka el-skatten med 10 öre/Kwh.för att i någon mån minska utgifterna för oss som betalar in skatt,fick han ett överraskande svar.Detta l0-öring utgjorde klart det som skiljer landet från Grekland …Tala om att prioritera invandring,och samtidigt beskatta oss ursvenskar in på bara kroppen…Nu ska vi tydligen också sitta i rent mörker och vänta på nästa skattehöjning…

 4. elfyma+ skriver:

  Reinfeldt anklagade Åkesson för att som sossarna satsa på ”bidragslinjen” när SD ville finansiera höjd A-kassa genom att avskaffa bidragen till invandrare (bl.a statsfinansierade instegsjobb).

  Alliansen omfördelar arbetslösheten med sina bidrag och skapar skattefinansierade låtsasjobb för att dölja en misslyckad invandrings-/integrationspolitik.
  SD vill göra folk anställningsbara genom satsningar på bl.a lärlingsjobb och yrkesutbildningar.
  SD vill även satsa på småföretag för att skapa riktiga jobb, i stället för 7-klöverns skattefinansierade låtsasjobb.
  Åkesson gjorde en bra insats i debatten även om han inte fick ordet lika ofta som Reinfeldt och MP:s Romson.

 5. Göran skriver:

  Enl. vad som framgår på SVT:s text, har den Brittiske premiärminster David Cameron, som tillhör den skara politiker som vill minska invandringen, i ett tal uttalat att en skärpning av reglerna för familjeåterförening är på gång.

  De konservativa vill också minska nettoinvandringen från 200 000 til några tusental.

  Lovvärda beslut som den svenska regeringen borde ta efter.
  Vi får nu vänta och se om Fredrik Reinfeldt har både modet och den politiska orken för att göra svenska skattebetalare samma tjänst som David Cameron nu vill göra för sina skattebetalare, eller om han som vanligt fegt viker undan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: