Lite fundersamt i Dagens SvD.Brännpunkt Demokrati.

Är det på fullast allvar som  SSu skriver i sin debatt artikel?

”Terrordåden i Norge bör bli en väckarklocka också för oss i Sverige. Demokratin behöver stärkas, och lagstiftningen förändras så att skolor släpper in de politiska ungdomsförbunden. Det skriver en rad socialdemokrater som står bakom en svensk Utöyakommitté.”

Nu kommer ju frågan, anordnande SSu en 11/9 kommittén? Eller är det så att SSus odemokratiska försök att stänga ute SDU har drabbat dem själva? Det är frågan jag ställer mig. Läser vi vidare så kommer andra andmeningar fram.

”Vi oroas därför över att vi under många år har tvingats konstatera att vår demokrati har avlövats folkets engagemang. De politiska församlingarna blir allt äldre, partierna mindre i storlek och främlingsfientliga krafter har vunnit mark. Sverige har länge haft behov av att stärka det politiska engagemanget. ”

Man kan fråga sig varför SSu inte startade debatten om terror och hot mot demokratin efter självmordsbombaren i Stockholm…

Varjager

10 Responses to Lite fundersamt i Dagens SvD.Brännpunkt Demokrati.

 1. Pelle Husvall skriver:

  Är ni så blinda eller enögda att ni inte förstår varför SSU vill ha en denna kommitté? Ni ser inte på fullaste allvar sambandet?
  Då ska jag förklara det för er:
  På Utöya sköts 85 ungdomar ihjäl av en högerxtrem psykopat. Dessa ungdomar var på ett politiskt ungdomsläger för just SSU. Ser ni sambandet och förstår ni nu varför de står bakom en svensk Utöyakommitté?

  • Anonym skriver:

   Läste du länkarna de har?

   • Pelle Husvall skriver:

    Anonym, frågar du mig? Vilka länkar syftar du i så fall på och vilka är ”de”?

  • Peter skriver:

   Sluta ljuga nu! Breivik var en djupt förvirrad människa vas politiska agenda spände över alla fält. Ska man peka på något så kan man dock säga att han var sionist, och eftersom ungdomarna på ön var mycket kritiska till Israels politik så kan det ha varit en utlösande faktor.

   Det var inga, eller få, som skyllde på islam när självmordsbombaren misslyckades i Stockholm. Faktum var dock att han bara följde koranens påbud och att det säkert var många islamister jorden runt som jublade.

   Jag är dock övertygad om att om det var några som INTE jublade över Breiviks dåd så var det Sverigedemokrater. Tvärtom, eftersom de visste att delar av svensk press skulle kasta sig över partiet som hungriga vargar.

 2. svenskasvensson skriver:

  Dom vaknade för att dådet drabbade dom själva ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 3. Pelle Husvall skriver:

  Vaknade är väl kanske inte rätt ord att använda (det tror jag de var redan innan), men visst är det så att det blir extra angeläget när det 85 politiskt aktiva ungdomar inom den egna organisationen mördas av en högerextremist. I det läget skulle vi alla ha gjort likadant då det blir så nära och påtagligt. Ett fullt mänskligt beteende.

  • varjager skriver:

   Vad lägger du in i högerextremist? Då samma ungdomar uppmanade till bojkott av Israel? Sedan att SSu inte vill att SD skall få tala på skolor verkar du inte ha några bekymmer med? Att SSu gör gemensam sak med Sveriges Anarkistfederation – Stockholm,Sveriges Kommunistiska Parti, SKP,
   Sveriges muslimska råd det verkar inte bekymra dig ett dugg. Du min herre är en hycklare.

   • Pelle Husvall skriver:

    Det är bara ni högerextremister själva som ifrågasätter att Breivik var en högerxtremist. För resten av världen är det tämligen uppenbart.
    Gör inte misstaget och tro att jag själv är en vänsterextremist bara för att jag ifrågasätter högerxtremismen. Jag är även inne på vänsterextrema forum och kritiserar deras våldsbeteenden och oförmåga att tydligt ta avstånd från våldsromantik. Dessutom är jag en stark motståndare till islamister, däremot inte till islam (på ungefär samma sätt som jag inte har något emot kristna, men däremot den extrema kristna högern).
    Det ena utesluter inte det andra och jag ifrågasätter alla idioter och extremister.
    Allt är inte svart eller vitt som det är i er enkla världsbild.

 4. varjager skriver:

  Breivik var en djupt förvirrad människa vars politiska agenda spände över alla fält. Ska man peka på något så kan man dock säga att han var sionist, och eftersom ungdomarna på ön var mycket kritiska till Israels politik så kan det ha varit en utlösande faktor. Men den biten svara du inte på…

  • Pelle Husvall skriver:

   Breivik var under 10 aktiv inom norska Fremskrittspartiet (ett parti som precis som sd betraktas som ett högerextremt parti av alla förutom av just er själva).
   Oavsett vad han hade för inställning när det gäller islam och Israels politik så hade han utan någon som helst tvekan sin hemvist på högerkanten, precis som de flesta islamofober.
   Sen tror jag inte att du kommenterade det jag sa om er svart-vita bild av verkligheten där du kallar mig för hycklare för att jag enligt din svart-vita inbillning inte har några problem med att SSU inte vill att sd ska prata på skolor.
   Som jag sa så betyder inte att jag är mot er syn på frågan att jag är pro alla vänsterextremister.
   Jag gillar inte sd, men jag tycker ändå att de ska få prata på skolor som det riksdagsparti de nu är.

   Så det jag menar är att sätt inte en etikett på mig som inte stämmer bara för att ni har en svart-vit bild av världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: