Dyrare vård och medicin bekostar ”papperslösas” vård ?

Gränsen för frikort i vården och för läkemedel höjs från årsskiftet.
Enligt förslaget, som ingår i regeringens budget, höjs gränsen för frikort i vården från 900 kronor till 1 100 kronor.
Gränsen för frikort på apoteket höjs från 1 800 till 2 200 kronor. 

– De här medlen ska gå oavkortat till att stärka vården. Det handlar om 1 miljard kronor som går till landstingen.

I framtiden vill Göran Hägglund att högkostnadsskyddet räknas upp successivt.
Hur det ska gå till utreds av Bo Könberg, landshövding i Södermanlands län och sjukvårdsminister i början av 1990-talet.(SN).

Som av en händelse har Landstinget i Bo Könbergs län (Sörmland) samtidigt beslutat ge gratis sjukvård till illegala invandrare (eufemism: papperslösa), trots att landstinget knappt har pengar till kärnverksamheten.

//Elfyma+

7 Responses to Dyrare vård och medicin bekostar ”papperslösas” vård ?

 1. Tarzan skriver:

  Anledningen att vi lägger så mycket pengar på sjukvård är att vi lägger så lite pengar på friskvård.
  Hellre kemiska piller än hälsokost

 2. Tarzan,vad du skriver är möjligen till del rätt.Men har du besökt något av våra större sjukhus,senaste tiden ?
  Jag har,och med egna ögon även sett sett,hur stor del av patienterna som tillhör gruppen ”nybyggare”.Ja delar av dem har t.o.m en handläggare/tolk vid sin sida…Själv fick jag som pursvensk,vänta på min behandling c:a 4 månader.Att vården är överfordrad känner väl inte minst de till,som tvingas ligga i korridorerna p.g.a överfyllda salar.
  Allt är nu inte så bra som korrupta medier återger,eller skitviktiga politiker slår sig för bröstet med…

 3. Göran skriver:

  Nu raseras återigen en bit av välfärden. Och inte är första gången heller, om nu någon händelsevis skulle tro det.

  Det här är ett ständigt återkommande knep, för att komma åt nya pengar för att tillfredsställa nya asylsökandes allt aggressivare krav.
  De som nu enl. det nya regeringsförslaget skall honoreras med både bidrag och lön, om de nu händelsevis skulle komma på tanken att orka med ett arbete, utöver de ansträngningar som går åt för att kvittera ut bidraget.

  Vi skall heller inte glömma på det nesliga sätt man skrotade tandvårdsförsäkringen. Den besparingen har sänkt tandstatusen hos tusentals medborgare i välfärdslandet Sverige. Också den besparingen är en konsekvens av den höga invandringen.

  Ända sedan den stora invandringens början, har vi svenskar fått kännas vid kraftiga och ibland drastiska försämringar av välfärden, utan att ens ha tillfrågats om vad vi tycker och vill.
  Trots att det är vi som arbetar och leverar in den skatt som hela Sveriges ekonomi vilar på.

  Man kan knappast undgå den stickande stanken av föräderi en sån här dag.

  • Bengt Lundström skriver:

   Så är det Göran, och värre kommer det att bli. Har under många år nu undrat över varför de som (ännu) arbetar och tvingas att betala för vansinnet inte lägger sig ”på rygg”, de också och slutar betala sina skulder för t.ex. de bostäder de tvingats skuldsätta sig för, p.g.a. de ”förturer” för oönskade invandrare som praktiseras. En landsomfattande information / politisk strejk kanske skulle sätta fart på de helt nödvändiga förändringarna i bidragssystemen för utlänningar? Kalla det uppror om du vill. För kraschen är nog på väg vad det än påstås, och då har vi bara oss själva att ty till. / Pensionär

 4. xmaverickx skriver:

  Och politikersvinen (i annonserna för Diakonia,där de står med allvaliga miner och tomma fat) vill att vi skall skänka våra lunchpengar till Afrikas horn,förutom alla pengar de stulit från oss och spritt över världens korrupta länder,för så gör de,de skänker sina pengar,som de också tagit från oss.
  Man kan bli mordisk för för mindre.

 5. annemarie skriver:

  Har i många år tagit medicin för inflammation i matstrupen, från början fick jag Losec , efter en period, byttes den på Apoteket mot Nexium, när även den blev för dyr så byttes den mot Omeprasol, efter ca 1 år, när jag utan anledning bara föll ihop på golvet, säkert 10 ggr under det året fick jag gå tillbaka till Nexium , läkaren var hygglig och fyllde i rutan att den inte fick bytas ut, sedan har allt fungerat bra…tills idag när jag gick för att hämta ut en ny omgång Nexium, visade det sig att jag fick betala hela beloppet själv över 1000 kr vilket innebär att det kostar mig ca 4000 per år och ingår ej i högkostnadsskyddet. Viket innebär att jag förutom (om det nya förslaget går igenom, vilket jag säkert tror)den obligatoriska högkostnadsavgiften 2 200 kr + 1 100 för frikort också skall betala 4 000 för min magmedicin det blir inte mycket pengar kvar att leva på när man har en pension (trots ett helt livs arbete, visserligen deltid så att jag har kunnat tagit hand om mina barn och fostrat dem till hederliga och arbetsamma skattebetalare) 8 230 kr/mån.

  Sedan undrar man varför det finns så många rasister i Sverige.

 6. Lidenkatten skriver:

  Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  Papperslösa har INGET i Sverige att göra!!!
  Ut med patrasket!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: