Svårt jobb att ändra bilden av Danmark. Så skriver Aftonbladets ledar sida.

Men det är ännu svårare att tvätta bort den solkiga bilden av Sverige och våran förljugna media. Där Aftonbladet går i spetsen för att undanhålla sanningen. Aftonbladet har dessutom mage att ta upp att invandringspolitiken som var på dagordning i debatten inför valet 98 är problemet. Eftersom folket tyckte det var ett viktigt ämne. Detta är förbjudet enligt Aftonbladet, för vissa ämnen får inte diskuteras.

”I valet 1998 inträffade en dramatisk förändring. Invandringsfrågan seglade upp på den politiska dagordningen. Den socialdemokratiska regeringen under Poul Nyrup Rasmussen klarade sig kvar vid makten med nöd och näppe.

Sett i efterhand kanske den viktigaste förändringen var att ett nytt parti, egentligen en utbrytning ur Fremskridtspartiet, under ledning av Pia Kjærsgaard kom in i Folketinget. Det var Dansk Folkeparti.

I valet 2001 stod invandringsfrågan högst upp på den politiska dagordningen. Inte bara Dansk Folkeparti utan även även det liberala partiet Venstre använde nu en främlingsfientlig retorik.
Men i Danmark kan vad som helst hända. Det brukar det göra. Och sju dagar är oändligt lång tid i en valrörelse.

I svensk politisk debatt har Danmark de senaste tio åren varit ett skräckexempel. En symbol för det sluttande plan samhället riskerar hamna på när regeringen låter ett rasistiskt parti sätta dagordningen.”

I Aftonlögnens värld är all kritik mot Massinvandringen att klassa med rasism. Så som sagt det kommer att ta många år att tvätta bort det solkiga ryktet vi fått av PK media.

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: