Etableringsstödet -den nya gräddfilen för ”nyanlända”

Etableringsstödet -den nya gräddfilen för ”nyanlända” blir ännu mer lukrativ.
De ”nyanlända” ska få behålla sin ersättning även när de får jobb.
Det föreslår regeringen i budgeten om två veckor. (Riksdag& Departement)

I dag minskar ersättningen när den nyanlände ökar sin arbetsinsats och får arbete inom ramen för sin individuella splan. Hur mycket den minskar varierar beroende på om jobbet är en del av planen, eller inte. Om jobbet är utanför etableringsplanen får personen tjäna 8 000 kronor i månaden innan ersättningen sänks, därefter sänks den med hälften av det belopp som överstiger 8 000 kronor.

I dag betalas ersättningen ut i högst två år. I budgeten kommer regeringen att föreslå att den som arbetar under pågående etableringsplan ska få behålla hela sin statliga ersättning. Men de exakta villkoren och när de nya reglerna ska börja gälla är inte färdigförhandlade inom regeringen ännu.

Kommentar:
Etableringsstödet är redan idag förmånligare än socialbidraget.
Ersättningen är högre och villkoren generösare. Etableringsersättningen reduceras inte heller (till skillnad mot Socialbidraget/Försörjningsstödet) om ”andra medlemmar” i hushållet har tillgångar och inkomster.
Regeringen väljer med sitt förslag att förstärka orättvisorna i vårt samhälle.
Även pensionärer behandlas olika beroende på härkomst.
Garantipensionen för svenskar är lägre än ÄFS för ”nyanlända”..

Sverige har blivit ett Vi och Dom.

//Elfyma+

5 Responses to Etableringsstödet -den nya gräddfilen för ”nyanlända”

 1. knottx skriver:

  Antagligen enda sättet att få dessa till att arbeta.
  Att dra in bidragen för att få dom i arbete finns väl inte i deras tankevärld.

 2. Göran skriver:

  Att bjuda asylanter på bibehållet bidrag under tiden man har ett betalt arbete, visar att både myndigheter och politiker är mycket väl medvetna om att de i första hand inte kommit för att arbeta.

  Att de kommit enkom för bidragets skull, är väl ganska onödigt att påpeka. Det vet säkert alla vid det här laget. I så fall förstår säkert också de flesta onyttan med den skatt vi tvingas betala men som vi ändå, som goda samhällsmedborgare, plikttroget betalar.

  Man kan inte nog poängtera hur viktigt det är, att vi vågar tala med vänner och bekanta om det här. Att bilda opinion mot dumheter skadar minsann inte.

  Att bilda opinion har faktiskt aldrig varit så viktigt som nu. Vi är faktiskt på väg att förlora det mesta. Vårt rättmätiga arv är på väg att övetas av andra. Detta är förnedrande!!!!

 3. […] kommer därför att sockra etableringsstödet ännu mer ! De ”nyanlända” ska få behålla sin ersättning även när de […]

 4. […] är att staten med sina bidrag (Instegsjobb, Nystartsjobb, Etableringsstöd mm) korrumperar arbetsmarknaden och slår undan benen för seriösa företagare och svenska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: