Eftertanke -var tragedin i Norge omöjlig att förutse?

Var tragedin omöjlig att förutse?  
Är den omöjlig att förstå?
skriver Julia Caesar efter tragedin i Norge , och fortsätter:

Nej. Grunden för extremistiska terrordåd är för länge sedan lagd genom politikens utformning i de nordiska länderna – en splittringspolitik som bygger på en hejdlös och potentiellt explosiv blandning av vitt skilda kulturer, religioner och etniciteter.

Historien slutar inte med Anders Behring Breiviks masslakt på sina egna landsmän.
Vi kommer att få uppleva fler terrordåd; vänsterextremistiska, islamistiska, högerextremistiska – och dåd som begås till synes utan någon begriplig orsak alls.

Europas befolkning är hårt pressad av de kulturella, sociala och ekonomiska påfrestningar som massinvandringen från framför allt muslimska länder innebär.

Från historien vet vi att alla försök att få islam och kristendom att leva sida vid sida har resulterat i krig, förföljelse, blodiga konflikter och död.

Om de styrande eliterna framhärdar i att driva samma politik som hittills mot folkets vilja, samtidigt som de predikar ensidig tolerans och öppenhet – då fortsätter man också att tillhandahålla en konfliktfylld jordmån för fler terrordåd, skriver Julia Caesar (Läs mer).

Massmordsanklagelser mot vissa riksdagspartier.
Newsmills chefredaktör PM Nilsson uppmanar de ”högerradikala” att inte bara ta avstånd från terrorattackerna i Norge utan också att ta ansvar för dem.

Som högerradikala definierar Nilsson egenmäktigt Fremskrittspartiet, Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna.
Med sin uppmaning insinuerar Nilsson på ett obehagligt sätt att ett självmant avståndstagande inte vore att förvänta av företrädare från dessa partier.

När Nilsson därutöver också påmålar Siv Jensen, Pia Kjærsgaard och Jimmie Åkesson ett indirekt ansvar för dessa illdåd passerar han det anständigas gräns, skriver bloggaren ”Demofon” (Läs mer).

Även i Finland har PK-media hakat på drevet även om tonen är mer sansad.
Sannfinländarna ställdes indirekt till svars för massmorden i Norge.
Partiledaren Timo Soini tillbakavisade insinuationerna som ogrundat skitprat (är osäker på ordvalet men inte på andemeningen).
Partiledaren fick med egen mun redovisa partiets uppfattning i TV-sofforna -utan politiska filter.
Det är något som Jimmie Åkesson (SD) bara kan drömma om.

Kommentar:
Sverigedemokraterna
anklagas för att utså hat och skapa grogrund för ”extremism” enbart genom sin blotta existens.

Men när Vänsterpartiet och dess ledare Lars Ohly efter en svidande valförlust öppet förspråkar ”utomparlamentariska metoder” (i likhet med AFA och den norske korsfararen) så är det ingen som reagerar. Politiskt våld hör inte hemma i en demokrati.

När SD manifesterade mot det politiska våldet, och för parlamentariska metoder, var det inga andra partier som ville delta.
Så var finns grogrunden för politisk extremism och våld som metod ?
Hos SD  ? -eller hos de partier /media som vill lägga locket på ?

//Elfyma+ 

7 Responses to Eftertanke -var tragedin i Norge omöjlig att förutse?

 1. Göran skriver:

  Det som hände i Norge, är resultatet av en oönskad politik som förts under många år.

  Misslyckandet med integrationen har varken Sd, Danskt folkeparti eller det norska Framskrittspartiet del i. De har i stället varnat för det som nu händer.

  Planeringe av samhället och hur det skall se ut har gjorts av sittande politiker. De som nu fegt skjuter ansvaret ifrån sig och lägger över skulden på andra.

 2. Tarzan skriver:

  Jag såg ett kanadensiskt teve program där judar tyckte att det var idiotiskt att skylla massakern på sionister !??!!?
  Alla utom sju klövern kan tydligen vara ansvariga för ABB:s handlingar

 3. xmaverickx skriver:

  Massinvasionen av muslimer skapar en mycket svår stress i våra civiliserade länder i väst,och stress är den främsta orsaken till psykisk ohälsa,som tar sig olika uttryck.ABB:s var ett av dem.
  Och den behandling mot extremism som skall sättas in kommer inte att ge något positivt resultat.
  Det är bara symptombehandling.
  Dårarna kommer att hålla fast vid sina floskler om det öppna samhället,allas lika värde m.m,m.m,även efter det att de själva har drabbats,vilket de kommer att göra.
  De saknar helt sjukdomsinsikt.

  • Göran skriver:

   Det är kanske dags att se över tesen – allas lika värde. Hur länge är den synen gångbar i ett mångkulturellt samhälle och vilken grund vilar den på?
   Är det från början ett socialistiskt påfund? Om inte, vem har då isf myntat den tesen?
   På vila grunder görs bedömningarna och efter vilken måttstock värderar man?
   Hur ser man på dem som orsakar bränderna och förödelserna i förorterna, till stor skada för andra?
   Och vem är Gud fader i det här spelet?
   Det finns mycket som är värt att fingranska under lupp i det framväxande mångkulturella samhället. Ett samhälle som inte, på minsta sätt, gagnar svenskarna.

   • Tarzan skriver:

    Allas lika värde !!!
    En som kommer hit som flykting och lever på såssehjälp kan inte vara lika mycket värd som en uppfinnare som skapar hundratals jobb och välstånd för ännu fler

 4. Olli Rein skriver:

  Tarzan: Inte heller är de värda lika mycket som den som dagligen stretar på i sitt kneg, oavsett vad uppgiften är. Någon ska ju ändå göra det jobbet med, och troligen är det till gagn för någon eller något.

  Elfyma: Vänsterns utomparlamentariska metoder, verkar inte ens dagens Moderater ta på allvar. Kanske måste de först leda till mord på någon civil eller någon från 7-klövern för att det ska uppmärksammas. Yrkesdemonstranterna blir ju bara fler och fler, jag trodde ett tag att det skulle bli tvärsom

 5. hemp skriver:

  Internet och bloggar kommer for all framtid att vara en sylvass nal i maktens andalykt…Julia Caesars Sondagskronika idag pa Valdagen 19 9 innehaller ocksa MORGONDAGENS TIDNINGSRUBRIKER 20 9 ….. Invandringen slar rekord i ar igen Allt farre maste forsorja allt fler Vill vi ha ett Sverige med svenskar i minoritet? Fragorna som kraver svar Sverige star vid randen av ett paradigmskifte Internet en sylvass nal i maktens andalyktLAS hela Sondagskronikan – den sista pa ett tag – av Julia Caesar pa Snaphanen .. Julia Caesar ar inte ett dugg politiskt korrekt trots sina journalistiska kompetenser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: