Bidrag ges trots diskriminering, när kan vi vänta oss en likadan granskning av de muslimska grupperingarna?

SvD har en artikel som riktar in sig på de kristna församlingarna. Varför gör de inte likadant med de  muslimska? Sedan kommer ju en fråga? Om vi har skilt staten från kyrkan, varför får de bidrag överhuvud taget?

”I en enkät som SvD skickat till samtliga 22 bidragsberättigade trossamfund i Sverige, och som 19 har svarat på, framkommer att flera av samfunden inte accepterar homosexualitet.

I våras avslöjade TV4:s Kalla fakta att Frälsningsarmén inte tillåter de som lever i homosexuella relationer att bli Frälsningssoldater. I enkätsvaren till SvD framgår att de inte är ensamma. Tio av samfunden uppger att det inte är förenligt med deras lära att leva i en homosexuell relation, och i åtta av samfunden kan människor i homosexuella relationer inte inneha alla positioner i församlingen – det handlar bland annat om pastorer, diakoner och kyrkoherdar.

Två av trossamfunden, ELM Bibeltrogna vänner och Sjundedags adventistsamfundet, går ännu längre än till exempel Frälsningsarmén genom att inte ens acceptera medlemmar som lever i samkönade relationer. ELM skriver i sitt svar bland annat att ”homosexualitet är en följd av att ondskan kom in i världen”.”

Varjager

4 Responses to Bidrag ges trots diskriminering, när kan vi vänta oss en likadan granskning av de muslimska grupperingarna?

 1. xmaverickx skriver:

  Skall trossamfunden ha pengar av skattebetalarna,då FAN skall kalsongsamfunden i jämlikhetens namn också ha det!

 2. För att få statlga bidrag behövs inte så mycket, men ansökan måste innehålla dessa ord:
  ”Multikultur”
  ”bygga broar”
  ”jämlikhet”
  ”kultur”

  Sedan spelar innehållet eller verklsamheten inte någon som helst roll, du kan bjuda uin vilken talare som helst, bara han skriker ut sitt hat mot den som betalar hans biljett/hotell.

  Dags för sanningen snart, annars kommer hela Europa översvämmas av personer som Anders B B

 3. Mattias Johansson skriver:

  Vad jag förstår så riktade artikeln in sig på samfund som får bidrag av oss skattebetalare. Det är ett relevant urval. Verkar inte som muslimska samfund får bidrag?

 4. Peter skriver:

  En reporter på en morgontidning i Skåne tog upp detta. Hon nämnde kristendomen och katolicismen men ”råkade” glömma nämna en viss annan religion. Jag blev inte förvånad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: