Sex års fängelse för tio våldtäkter. Tänk vad lite info som går ut om det är en utländsk gärningsman?

DN:s version: ”Tio gånger blev en ung man våldtagen i en föreningslokal av en 46-årig man från Kristianstad. På fredagen dömde Kristianstads tingsrätt mannen till sex års fängelse.
Förutom fängelsestraffet ska 46-åringen betala 415.000 kronor i skadestånd till den unge mannen, uppger flera lokala medier. Våldtäkterna ska ha skett under flera år – till slut berättade pojken om händelserna för en vän.
Den dömde 46-åringen nekar till alla anklagelser.”

Sedan en lite mer utförlig version från VGNT:”Awara Ibrahim som är en Kurdisk Vänsterpartist från Kristianstad har dömts till sex års fängelse för våldtäkt av en ung man vid tio olika tillfällen i en kurdisk föreningslokal.
Brotten har begåtts under åren 2005 och 2007.
Offrets ålder har inte preciserats mer än att han var över femton år när han genom misshandel och hot tvingades ha orala och anala samlag med Awara Ibrahim som han är bekant med.
Den dömde Awara Ibrahim var åtalad för 14 våldtäkter men fyra åtalspunkter fick läggas ned efter att den unge mannen inte orkade berätta om fler brottstillfällen. Han hade då förhörts under en heldag och två halvdagar.
Tingsrätten bedömde att offrets berättelse hade hög trovärdighet. De få brister den innehöll gjorde dock att det krävdes en gedigen stödbevisning för att kunna fälla Awara Ibrahim, något som vittnesmål från fyra olika personer utgjorde.
Samtliga stöttade offrets berättelse och ett par av dem har varit mycket nära vänner med Awara Ibrahim.”

En tvättad version, en otvättad.

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: