De båda fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson får själva stå för kostnaderna för rätts­processen mot dem.

Ser inget fel i det, om du aktivt söker dig till en konflikt zon och   grips. Ja då får du stå ditt kast. Detta skulle gynna Sverige om folk insåg att begår du brott utomlands får du betala för det. Detta är mer en snyft historia om 2 ”journalister” som ville hänga med rebeller.

”Både Journalistförbundet och Reportrar utan gränser har agerat mot att svenskarna tvingas betala sitt eget försvar. De båda organisationerna har startat en insamling för att hjälpa till.

– Vi har lyft på ögonbrynen över UD:s syn att det här är att jämföra med vilka problem som helst som svenskar kan råka ut för utomlands. Att de är häktade för journalistiskt arbete är absurt i sig men att de dessutom ska tvingas betala för det är egentligen oacceptabelt, säger Jonas Nordling, ordförande i Journalistförbundet.

Enligt Reportrar utan gränser har insamlingen hittills dragit in 30000 kronor. Ordförande Jesper Bengtsson räknar med att minst det dubbla behövs. ”

Jag lyfter på ögonbrynen för hur en korrupt mediakår som den svenska mediakåren kan sitta och peka finger igen…Vi betalar redan för allsköns terrorister och islamister världen runt.

Varjager

One Response to De båda fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson får själva stå för kostnaderna för rätts­processen mot dem.

  1. Tarzan skriver:

    av någon anledning vill inte UD betala för svenskar som råkar illa ut
    våra höga skatter går till något helt annat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: