Södertälje vill inte ha fler ”nybyggare”

Södertäljes ledande politiker har en lunchdejt med ministrarna Erik Ullenhag (FP) och Tobias Billström (M) i dag på Rosenbad. Anledningen till mötet är Södertäljes flyktingsituation.

Gruppledarna för den röd-gröna majoriteten och Alliansen begärde mötet för att diskutera flyktingsituationen och samarbetet mellan stat och kommun.
– Södertäljes situation är unik i landet och vi vill visa vilka kostnader och konsekvenser det får för kommunen, säger Mats Siljebrand (FP).

– Södertälje tar ett stort ansvar och vi behöver vara bättre på att sprida ut nyanlända över Stockholmsregionen, för det är nog svårt att få dem att flytta till övre Norrland, säger Erik Ullenhag, som vill se konkreta förslag på åtgärder.

Två sådana förslag har politikerna redan klara.
– Vi vill se mer information till de nyanlända om var det finns bäst förutsättningar för jobb och bostad, och den ska komma direkt, inte efter några veckor eller månader då de har hunnit rota sig.
– Sedan vill vi reda ut vad som händer med de flyktingar som inte får jobb under de två första åren. Är ansvaret kommunens eller statens då? undrar Mats Siljebrand. (LT).

Relaterat:
Södertälje – laglöst ”nybyggarland”

Kommentar:
Enl. Maud Olofsson m.fl kan vi inte klara oss utan dessa ”nybyggare”.
Förstår inte Södertäljepolitikerna sitt eget bästa ?
Eller är det 7-klövern i Riksdagen som ljuger oss rakt i ansiktet ?

//Elfyma+ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: