Här tror jag att förklaring finns……

Läser om Amnesty svenska grupp som stöttade och hyllade Mugabe i Zimbabwe. Jag tror att detta är pudelns kärna till att så många fortfarande tror och röstar på 7 klövern. Det är nog så att ingen vill erkänna att de blivit dragna i nästan de senaste 30 åren. Läs och fundera.

”Zimbabwes diktator Robert Mugabe var en gång en fängslad frihetskämpe som fick stöd av svenska Amnestymedlemmar. Paul Rimmerfors stod i kontakt med den nu ökände Mugabe under många år.

– I efterhand förstår jag att jag och alla andra blev grundlurade, säger han.
I dag är Robert Mugabe en avskydd diktator som ligger bakom mord, massakrer och fängslar oliktänkande. På 60- och 70-talen var han själv politisk fånge i apartheidens Rhodesia. Amnesty-medlemmen Paul Rimmerfors och hans grupp fick på sin lott att hjälpa frihetskämpen Mugabe.
1981 var Paul Rimmerfors på resa i Zimbabwe. Han åkte bil genom landet och besökte efteråt vännen och nyblivne premiärministern Robert Mugabe i dennes residens i Harare.

–  I efterhand förstår jag att jag blev grundlurad av honom. Det hade ägt rum stora massakrer på hans konkurrenter i ZAPU (en annan gren av Zimbabwes befrielserörelse [reds anm]). Den massakern kom aldrig fram i Sverige. Det har kommit fram på senare år att många tusen dödades.
Paul Rimmerfors känner även ett personligt svek.

–  Vi fördes bakom ljuset. Han bedyrade när jag besökte honom i Afrika att han inte skulle göra som Mozambique gjorde med portugiserna, de skrämde iväg de vita människorna. Han lovade att han skulle ha ett gott samarbete med de vita och behålla deras kunskaper. Det svek han helt.”

Fundera på det, dessa utbildade såg Mugabe som en frihetshjälte som bara ville väl. En svart man som var en ”frihetshjälte” . Unga ”vänster” människor med internationalistiska tendenser. Det är inte lätt att sedan gå ut och erkänna att man varit med och hjälpt en massmördare till makten. För han lovade ju att inte göra det.

Varjager

2 Responses to Här tror jag att förklaring finns……

 1. Tarzan skriver:

  Det är något konstigt med svenskar – man ska lalla med Afrika det leder ingenstans
  Hur många kyrkor samlar inte in pengar till Afrika
  Hur många politiker är engagerade i Afrika
  Hur många missionärer har inte sänts till Afrika
  MEN DET BLIR BARA VÄRRE !!

 2. envaenikampen skriver:

  Att man kunde bete sig mot Rhodesia och Ian Smith som man gjorde efter UDI är oförlåtligt. Man hade redan facit från avkolonialiseringen av många andra länder, de svarta gjorde mer eller mindre undantagslöst slarvsylta av sina länder. Det enda hederliga från såväl UKs som UNs sida hade varit att säga till Smith att ”ok, ha era lagar, ha er inkomstviktade rösträtt (vilket Sverige hade bara femtio år tidigare), men vi kommer att ha kontrollanter hos er som kontrollerar att ni går åt rätt håll och att inga övergrepp och svek mot den färgade befolkningen sker.”
  Istället sade man ”Vi måste befria de svarta Rhodesierna från den hemske Ian Smith som driver ett land till vilket färgade söker sig från omgivande territorier för att de vet att de kan finna bättre liv där och ge dem en trevlig diktator som Idi Amin istället”. Hade Smith varit svart hade han hyllats som den störste statsman Afrika haft. Hade Mugabe varit vit eller asiat hade han sedan länge fängslats av FN och avrättats som en av de värsta diktatorer Afrika skådat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: