Hur lyckas ni med konststycket?

En av våra läsare tog kontakt med en västekot efter att ha läst en artikel. Skickade ett mail . Jag tycker att hans tankar är värda att publicera.

”Hejsan,

Hur lyckas ni att undvika att skriva vänsterextrema – medan högerextrema skriver ni ut flera gånger?

Och lyssna på Polischefen Lars Klevensparr i inslaget, han säger KLART OCH TYDLIGT vänster- och högergrupper. Men er reporter Samir Bezzazi, lägger till ordet extrem. Högerextrema men exkluderar vänstern. Får man göra så, förändra vad Polismästaren egentligen sade? Kan ni med gott samvete, hävda att Polischefen i Göteborg Lars Klevensparr säger högerextrema grupper?

Jag trodde i min enfald, att när man läser era artiklar, så stämmer de ord man påstår att personer ha sagt. Eller är det fiktion vi läser, uppdiktade lögner?

För mig är det manipulation i syfte att styra den allmänna opinionen – vilket är lika äckligt i ex Libyen som i Sverige.Kan man ana ett tydligt ställningstagande och en agenda att alltid associera högern som extrem?

Tre gånger räknande jag det till, medan ”lugna och fredliga”, som vi alla vet från tidigare aktioner – vänstern är fromma som lamm …

Sveriges Radio – politiskt styrd propaganda. Det trodde jag inte ens var värdigt kanalen men ack så jag bedrog mig. Jag skäms faktiskt. Men tack för upplysningen och låt mig föra den vidare.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4513355

mvh

Peter

PS. Jag tillhör inte högern och jag kommer ej heller delta i demonstrationerna. Ej är jag politiskt aktiv. Men jag har sett hur vänstern skämmer ut sig på demonstrationer i Göteborg tidigare, och sett film från avvisningar från Sagåsen.

Det lär säkert filmas utanför moskén, och jag är övertygad om vilka som kommer vara extrema. Och vad som sker i detta land ska politiskt oberoende Sveriges Radio rapportera om, men inte ens det konstycket verkar ni klara av alla gånger, utan manipulerar i budskapet.”

2 Responses to Hur lyckas ni med konststycket?

 1. Vargen skriver:

  En mycket användbar funktion på Google är specifik sökning på en sajt(svenska för site). Om man söker i P4/Göteborg på ordet högerextrem får man 34 träffar. Söker man på ordet vänsterextrem får man 0(noll) träffar. Kommentarer överflödiga!!

 2. Jens skriver:

  Googla på:
  site:sverigesradio.se högerextrem = ca 20 000 sidor
  site:sverigesradio.se vänsterextrem = ca 900 sidor

  En överrepresentation med 20 ggr.

  I Sveriges Radio’s värld är det 20 ggr mer förekommande med högerextremism än vänsterextremism ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: