Intolerant Bengt Westerberg ska predika ”tolerans”

Regeringen tillsätter i dag en ”utredning” som ska föreslå hur arbetet mot främlingsfientlighet ska bli bättre. Folkpartiets tidigare ledare Bengt Westerberg har utsetts till regeringens utredare.

– Skolan är en arena där jag tror man kan göra en hel del därför att där möter man alla människor, man möter unga människor i ett formbart skede i deras liv då de inte har bildat sig färdiga uppfattningar. De är ganska nyfikna på hur världen ser ut, säger Bengt Westerberg.

– Det finns en liten tendens när man är ung att dela in världen i svart och vitt. Det här handlar om att ha en mer nyanserad inställning, säger han.

Bengt Westerberg har till oktober nästa år på sig för att presentera förslag om vad man ska göra för att motverka främlingsfientlighet i Sverige.

En viktig drivkraft för regeringens beslut att sätta igång en ”utredning” är Sverigedemokraternas intåg i riksdagen, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

– Det här är inte en utredning om eller emot Sverigedemokraterna. Däremot är det ett faktum att Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen och det ökar värdet och vikten av att ha ett sammanhållet arbete mot främlingsfientlighet och intolerans.

Sverigedemokraterna har beskrivit ”utredningen” som indoktrinering och propaganda mot partiet i skolan.

– Det förvånar mig av det enkla skälet att skolan har ett uppdrag att stå emot främlingsfientlighet och för tolerans. Vi ska inte som stat vara neutrala när det gäller det här grundläggande värderingarna som håller ihop ett samhälle och där hade jag hoppats att Sverigedemokraterna skulle ha en annan inställning, säger Erik Ullenhag.

Ett av ledorden för utredningen mot rasism är tolerans.

Många minns säkert tv-bilderna 1991 när Bengt Westerberg, som nu alltså blir utredare, reste sig från studiosoffan när de nyvalda nydemokraterna Ian Wachtmeister och Bert Karlsson kom in i studion.

Var inte det tecken på intolerans?

– Nej det tycker jag inte. Jag ville undvika en bild där vi satt tillsammans och gosade i soffan och det tycker jag är fullt legitimt att man vill undvika den typen av bild, svarar Bengt Westerberg.

– Däremot tycker jag att det är viktigt att man är beredd att ta en politisk debatt, säger han. (SR/Ekot).

Kommentar:
Att utse landets mest intolerante person att propagera tolerans visar att Regeringen tappat fotfästet i sin desperation att komma åt Sverigedemokraterna.
Och att kalla den politiska kampanjen för ”utredning” är ett skämt värdigt den gamla sovjetstaten.
Har Bengt Westerberg någonsin varit opartiskt saklig under sitt liv ?
Får Regeringen använda skattemedel till vad som helst ?
Girigbuken Bengt ”Wetbästerberg” lyckades sänka Röda Korset under sin tid som ordförande (Läs mer)

//Elfyma+

6 Responses to Intolerant Bengt Westerberg ska predika ”tolerans”

 1. Blodsven skriver:

  Slemskallen har troligtvis fått uppdraget för att han är en lismande skithög, som lyckats dupera så in i helvete många idioter inom politiken. Så varför skulle han inte lyckas med att slå in blå dunster i barn och ungdomar? Hade skithögen haft ett uns av självkritik, så skulle han ta sig en allvarlig funderare vad i helvete han har varit med och skapat för sinnessjukt samhälle som ingen jävel trivs i förutom möjligen psykopater som han själv och hans gelikar…

 2. AnnaPanna skriver:

  Alla VET vad som måste göras, antingen nu eller efter ännu fler skolbränder, upplopp, bilbränder, misshandel, mord, våldtäkter…..

 3. Marissa J skriver:

  Jag är evinnerligt trött på tolerans, det leder bara till rättshaveri och laglöshet. Normlösheten kommer som ett brev på posten och vad är det att stå efter, det kan inte förstå.

 4. Tarzan skriver:

  I syd länderna pratar man om det onda ögat och det kan finnas överallt
  I Sverige har vi Bengan Wingelberg som dyker upp överallt och säger att svenskar är rasister

 5. […] inte intoleranta mjukisliberaler utreda rasismen TT/Rapport Intolerant Bengt Westerberg ska predika ”tolerans” Regeringen ska utreda […]

 6. Tony Ingman skriver:

  Det bästa Bengt Bästerberg kan göra är att dra något
  gammalt över sig. Snacka om att sätta Bocken som trädgårdsmästare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: