Minister vill att vi bekostar moskébyggen

En saudisk prins är beredd att investera hundratals miljoner i en ny moské i Tensta, och Saudiarabiens ambassad har deltagit i planeringen. Uppdaterad 26/4-11

– Problemen med finansiering från tvivelaktiga länder har blivit tydligare, säger civilminister Stefan Attefall (KD), som nu kan tänka sig att återinföra det statliga stödet till religiösa byggnader.

Planerna för en sluttande skogsdunge intill E18 är storslagna. Här vill en religiös stiftelse bygga en pampig moské i andalusisk stil.

Under ett möte på Saudiarabiens ambassad i Stockholm i januari 2008 gås byggplanerna igenom. Landets chargé d’affaires, Moqbel Ben Eiban Al Sahiri, för fram att ”samtliga arabiska och islamiska ambassader ser fram emot förverkligandet av detta projekt”, som under mötet beskrivs som en ledstjärna för alla muslimer i Sverige, men också en viktig kugge i kontakterna med det svenska samhället.

– Vi måste börja föra en diskussion om att återinföra lokalbidraget. Problemen med finansiering från tvivelaktiga länder har blivit tydligare, och om svenska staten ger pengar kan man också ställa högre krav på öppenhet, säger ministern. (SvD)

26/4-11: Moskébyggen splittrar Järvabor.
Redan innan spadarna satts i marken vill flera muslimska föreningar gå sin egen väg. Sammanlagt planeras nu minst fem nya moskéer i området -om någon annan (vi ?) betalar.
Men alla muslimer tycks inte vara lika inskränkta och världsfrånvända.

Svensk-turkiska kulturföreningen i Rinkeby, är inte intresserad av att använda den planerade moskén utan söker i stället egna, nya lokaler.
–Vi har inget emot att de bygger i Rinkeby, men vi har inget gemensamt förutom religionen, säger föreningens vice ordförande Ihsam Kilic.

Föreningen vill i stället bygga ett sekulariserat kulturcenter med en mindre moskédel.
–Vi måste tänka på kommande generationer, och integrera oss med det svenska samhället.
Arbetslöshet håller på att utarma Rinkeby och Tensta, och kriminalitet tar över.
Det är det som politiker borde ägna kraft åt, inte engagera sig i moskébyggen.

Stockholms politiker väljer att stödja de islamistiska föreningarna i området, inte dem som förespråkar integration i ett sekulärt samhälle, säger Ihsam Kilic (SvD).

Kommentar:
Det här luktar utpressning från islamisterna- som vi inte ska vika oss för.
Varför är det otänkbart att medlemmarna betalar bygget själva ?
Bidragen till religiösa samfund, islamiska  ”kulturföreningar” och koranskolor (friskolor) har hittills inte gett större öppenhet och insyn i verksamheten. Bidragen har tvärtom förstärkt segregationen och främjat (bidragsförsörjda) parallellsamhällen.
Med Attefalls logik skulle vi skänka våra tillgångar till kriminella för att slippa bli rånade..

//Elfyma+

12 Responses to Minister vill att vi bekostar moskébyggen

 1. Bengt Lundström skriver:

  Ang. bidragsförsörjda parallellsamhällen. Vem skall försörja vem framöver med de framtidsutsikter som finns? – Varför inte ta steget fullt ut och låta dem (muslimerna)klara sig själva med helt separerade ekonomier? Glöm inte heller zigenarna, som haft 500-700 år på sig i Europa att anpassa sig. Det skulle bli intressant att se ”verkningarna” om detta genomförs.

  Som det är nu, så plundras de arbetande individerna i landet, svenskar såväl som gamla invandrare och även pensionärer med en hutlös beskattning, som går till främmande folk i landet, som med hjälp av politikerna tillåts ha sina ”händer i andras fickor”. Hur länge kommer detta att hålla frågar jag mig? Tacksam för synpunkter.

  • Tarzan skriver:

   95 % av de svenska kvinnorna fattar inger om ekonomi siffran för männen är 75 %
   *********************************************
   Stickan Andersson ABBA:s manager sa Folk e inte så dumma som ni tror , dom e ännu dummare !!
   *********************************************
   När kommer dom svenska pensionärerna att fatta att deras låga pensioner beror på den dåraktiga flykting politiken ????
   SVAR: När dom måste äta kattmat och när man får vänta 3 månader för att se en doktor.

   • Blodsven skriver:

    Tyvärr Tarzan, det hjälpte inte ens det heller. Dom äter redan kattmat, och sjukvården ger fullständigt fan i gamla plikttrogna knegare som arbetat ut sig för ingenting. Tyvärr blev dom blåsta av Aftonbladets lögner,fackföreningarnas falska solidaritet etc, för att sedermera dopas av lättsam underhållning typ Hylands Hörna, Bröderna Cartwright, Bingolotto och övrig trams som (s)tasi-TV ansåg att folk gärna pröjsar licensen för. Blåsningen lyckades ju dessutom, för majoriteten röstar ju likt förbannat på sjukklöverns falska skithögar….

 2. Storsvensken skriver:

  Sverige ska byggas på svenskt maner av svenskar, inte av dessertörer (importerade analfabeter, inavlingar och krimminella element).

 3. Göran skriver:

  I Danmark är man inte lika godtrogen mot Isalm.

  I DF:s veckobrev står det att läsa att Martin Henriksen vill undersöka möjligheterna för att få Islamistiska trossamfund upplösta.
  Initsiativet tillkom pga att den islamistiske predikanten Bilal Philips som vid flera tillfällen uppmanat till våld, är inbjuden att tala vid ett möte där.

  • Blodsven skriver:

   Danskarna vet vad ockupation innebär. Idioterna här hemma tror att bara man är snäll mot fienden så är dom snälla tillbaka. Koranrunkarna är inte här för att tillföra svenska folket ett skit, men att förklara det för mupparna i sjuk-klövern…

 4. BLU-82 skriver:

  Alla ska med

 5. Varg i Veum skriver:

  Ja, det är väldigt märkligt att moskeér måste finansieras av utomstående. Varför kan inte medlemmarna finansiera själva? Måste det vara skrytbyggen med fyra fallosymboler för 100-tals miljoner? Måste de se ut som byggnaderna i arabländerna? Det går inte ha funktionellt och billigt? Man får rätta mun efter matsäcken helt enkelt.

 6. […] Relaterat: Minister vill att vi bekostar moskébyggen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: