Sannfinländarnas ledare Timo Soini sätter tummen på PK elitens hysteri.

”- Man kan vara oense om politik, men man kan inte kritisera hur Finlands folk röstat. Det är vår ensak. Vi ber inte Sverige om lov om hur vi röstar och jag talar inte om för svenskarna hur de ska rösta, sade Soini och tillade att han är förvånad över oron för svenskans ställning:
Jag har varit partiledare i nästan 14 år och ganska återhållsam i språkfrågan. Nu är jag djävulen nummer ett. ”

Varjager

2 Responses to Sannfinländarnas ledare Timo Soini sätter tummen på PK elitens hysteri.

 1. elfyma+ skriver:

  Håller med Timo Soini. Sverige måste lägga av med sina storebrorsfasoner mot sina grannländer. Svenskarnas översittarattityd är det största hindret mot nordiskt samarbete- inte språket.
  Partiet vill avskaffa tvångssvenskan (den obligatoriska utbildningen i svenska för alla finländare). Det handlar INTE om att förbjuda svenska språket som illasinnade okunniga media ljuger ihop. Skolbarnen ska även i fortsättningen kunna välja utbildning i svenska- om de själva vill.
  Med samma medialogik skulle vi sverigefinnar kunna kräva att alla svenskar lär sig finska i skolorna. Men ni behöver inte vara oroliga.
  Troligare är att arabiskan blir obligatorisk i svenska skolor.
  Mer om språkfrågan i tidigare inlägg:
  https://varjager.wordpress.com/historia/

 2. Zral Nosh skriver:

  Soino har ett underbart mustigt språkval. Åtminstone vad gäller vad han säger på svenska. Det vore en sorg för de svensktalande i Finland och alla svenskar i Sverige om den sortens svenska försvann in i evigheten. Mustigheten väcker oss och gör mig upprörd över att svenska politiker inte klarar av att uttala sig så klart, så ärigt…

  ”VI HAR VARIT FÖR *MJUKA* MOT GENTEMOT EUROPA”, sa partiledaren Timo Soini och krävde omförhandlingar av stabilitetspakten och miljardstödet till Portugal. ”För mjuka”… vilket underbart sätt att uttrycka sig på! Kan ni höra fjantern Reinfeldt uttala orden? Naturligtvis inte… Därifrån vet vi tyvärr kommer det bara en massa utslätade floskler… Nej Fredrik Reinfeldt, dig tar vi inte i med tång!

  Jag lovar dyrt och heligt att bidra till att hans vädjande, bruna ögon ska bli ännu ledsnare 2014. RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA så vi får ordning på Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: