Sverige ska enas mot våld i sann PK anda.

Men jag vill att ni funderar på sammansättningen av denna meningen.

”När koraner bränns, människor sprängs och hotas och häcklas på internet, måste svenska folkrörelser reagera. ”

Att spränga människor i luften hamnar som nummer 2 efter att bränna en bok????????

Men det är skattemedel som skall gynna några få och inget kommer att hända som vanligt.

Varjager

One Response to Sverige ska enas mot våld i sann PK anda.

  1. I sanning en intressant mening. Den skulle kunna ge en inblick i hur Matilda Hansson på SvD tänker, men den är troligen snarare ett tecken på att hon inte tänker.

    Formuleringen låter som om den skulle kunna komma från organisationens (One Sweden) programförklaring och har kopierats in i artikeln utan vare sig redigering eller eftertanke. Men jag har inte hittat något på nätet, så jag kan ha fel.

    Vad som däremot i alla fall i mina ögon framgår av artikeln i SvD är att initiativet till denna organisation tagits av Abdulkader Habib (vilket kan förklara formuleringen) och att Seglora Smedja m.fl. hängt på efteråt. Att Seglora Smedja accepterar att koranbränning sätts före brutala mord på oliktänkande, ofta kristna, är ingen egentlig överraskning. Ewa Lindqvist Hotz, som nämns i artikeln, är bara en av ledarna för Seglora Smedja. Den andra ledarfiguren är välkända (eller kanske ökända) Helle Klein, som bland annat på ledarplats i Aftonbladet propagerat för att vi ska ge upp kampen mot islamiseringen därför att ”kriget mot terror leder till fascism” och tycks beklaga att jakten på ”presumtiva terrorister som nästan alltid är liktydigt med muslimer” idag blivit en normalitet i hela västvärlden.

    Meningen i fråga är intressant även ur en annan aspekt. Koranbränning, den första och alltså mest betydelsefulla av de händelser som kräver svenska folkrörelsers agerande, är ju en händelse som uteslutande drabbar muslimer. De blir inte fysiskt skadade, men tycks i alla fall bli upprörda. Att människor sprängs och hotas, som placerats på andra och tredje plats och alltså betraktas som mindre betydelsefullt, är sådant som drabbar oss icke-muslimer. Här finns också ett stort inslag av dödlig fysisk skada och lemlästning.

    Att detta inte ses som särskilt allvarligt av Abdulkader Habib är föga förvånande. Det är helt enligt islams lära, där det är fullt tillåtet, och ofta påbjudet, att döda och skada så många som möjligt av de otrogna. Att Svenska Kyrkan har samma inställning borde vara mer förvånande, men tyvärr har kyrkan på senare tid tagit så många steg i islamisk riktning att jag inte längre orkar bli förvånad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: