Thomas Mattsson fortsätter att försvara publiceringen av svenskar men inte invandrare.

Han kan snart inte komma med med ursäkter kan man tycka. Men han fortsätter. Han försöker gömma sig bakom floskler i mängder.

Alltså: tidningar som Expressen omfattas av Tryckfrihetsförordningen, en av Sveriges grundlagar, och har därför att förhålla sig till om en publicering är ”försvarlig”.
Och: tidningar som Expressen har också frivilligt valt att följa ”Etiska regler för press, radio och tv”, där det rekommenderas en försiktighetsprincip när det gäller exempelvis identifieringar som kan orsaka publicitetsskada.
Detta, sammantaget, innebär att ansvariga utgivare som jag och ett 100-tal andra på de största dagstidningarna och etermedierna varje dag fattar olika beslut om vad som får skrivas, läggas ut eller sändas. Nyhetsförmedlingen pågår hela tiden och varje fall är unikt, varför det är svårt att dra generella slutsatser om varför personen ”X” identifieras och inte personen ”Y”.
Men, och det kanske man alltid bör påminna om, den som tar del av de pressetiska reglerna på Allmänhetens Pressombudsmans sajt kan själv konstatera att medierna har att vara återhållsamma. Ur reglerna:
”§ 10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”
Och:
”14. Tänk på att en person, misstänkt för brott, i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger. Den slutliga utgången av en skildrad rättssak bör redovisas.”
Samt:
”16. Om inte namn anges undvik att publicera bild eller uppgift om yrke, titel, ålder, nationalitet, kön eller annat, som gör en identifiering möjlig.”
Så – svenska nyhetsredaktioner som har en ansvarig pressetisk hållning kommer aldrig, oavsett hur många mejl vi får eller vad som skrivs i diverse forum, att börja masspublicera namn och bild på misstänkta eller dömda.
Men ibland gör vi undantag. Ibland föreligger det ett stort allmänintresse kring ett brott eller en person, ibland tar man ett större grepp på ett samhällsproblem, ibland fokuserar man på specifika gärningar och vill kanske beskriva dessa närmare.
Men den som tror att ansvariga utgivare slentrianmässigt väljer att identifiera ”svenskar” men skyddar ”invandrare”, den personen saknar faktiskt helt kunskap om publicistiken.”

Om man nu skall se på det hela så var det:

 • Parkeringsmordet på allas läppar. Alla pratade om det. Invandrare som mördade en svensk pensionär.
 • Elin Krantz mördare. Afrikan som de dessutom ljusar upp bilden på och pixlar.

Dessa män har konsekvent skyddats av PK media in i absurdum. Men ändå försöker Thomas Mattsson slå i oss att de inte är en medveten strategi från deras sida.

Thomas Mattsson, är en av de största lögnarna som finns i detta land.

Varjager

5 Responses to Thomas Mattsson fortsätter att försvara publiceringen av svenskar men inte invandrare.

 1. Tarzan skriver:

  Expressen idag har inte en tiondel av de inflytande som dom hade på 70 talet.
  Kultur eliten i Sverige betraktar Expressen som något katten har tagit in på dörrmattan.
  Om ett par år är tidningen nedlagd

 2. Storsvensken skriver:

  Rent allmänt kan sägas att vi inte behöver någon publisering av dessertörers identitet. Pixlad bild och utebliven identitetsbeskrivning innbär per automatik kulturberikare av utländsk härkomst. Olika medier har ju gjort bort sig härvidlag.

  Det är med andra ord sällsynt att etniska svenskar begår brott. I synnerhet grövre.

 3. Grim skriver:

  Ändå intressant att se. Det svenska kräket i Örebro serievåldtäktsmannens bild har figurerat på löpsedlarna ett tag nu, medans det utländska kräket i Farsta serievåldtäktsman och pedofil (dessutom redan dömd), där är det tyst både vad det avser bild och brottets omfattning. detta trots att dom har vådtagit ungefär lika många personer fast den ena kräket valde enbart småflickor. Knappast konsekvent behandlat utav dagspressen. Man överexponerae den ena och tystar ner den andra b

 4. Pettersson skriver:

  Thomas Mattson och Expressen är en skam för journalistkåren och de är långt ifrån ensamma men häromdagen slog de rekord. Två nästan identiska mord det ena begången att en svensk som ficka äran att vara med både med namn och bild och det andra begånget….ja ni fattar, vilket Thomas Mattsson inte gör.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/expressens-redaktion-ar-rasistisk

  • Göran skriver:

   Thomas Mattsson och Expressen är bundna texten i lill Saltsjöbadsavtalet- man har ett presstöd att tänka på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: