Krafttag mot kriminella gäng i Södertälje

Polis och myndigheter genomför just nu i Södertälje den största insatsen mot organiserad brottslighet hittills i Sverige.
Målet är att helt slå ut den organiserade brottsligheten i Södertälje, och särskilt ett nätverk av kriminella mer känt som Södertäljenätverket.

Polis och politiker i Södertälje har i flera år försökt uppmärksamma polisledningen i Stockholm om den allt grövre brottsligheten och gängens växande makt, framförallt Södertäljenätverkets.

Det handlar om personer som begår utpressning mot företagare och vanliga medborgare, beskyddarpengar från näringsidkare och grova våldsbrott för att lösa konflikter mellan gängen.

I början av april förra året besköts tre personer i en bil på öppen gata i något som polisen betraktar som en uppgörelse mellan gängen i Södertälje.

Två personer skottskadades svårt. Den händelsen blev en väckarklocka för polisledningen i Stockholm som drog igång en stor insats.

Förutom ett 60-tal poliser ingår flera andra myndigheter i insatsen, däribland Skatteverket, Försäkringskassan, Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten. Läs mer och lyssna.

Kommentar:
Södertäljenätverket består av ”företagsamma nysvenskar”, företrädesvis syrianer/assyrier.
De försöker även etablera sig utanför Södertälje, främst i Sörmland och Östergötland genom att lägga under sig seriösa företag genom hot och utpressning.
Brandattentat mot restauranger i bl.a Nyköping har haft kopplingar till Södertäljenätverket.

//Elfyma+

Relaterat:
Ännu en krogbrand i Nyköping
De leder Södertäljes kriminella gäng
Södertäljenätverket-Södertäljes egna maffia
Värre än Bandidos och Hells Angels ?

4 Responses to Krafttag mot kriminella gäng i Södertälje

 1. Tarzan skriver:

  Först och främst måste invandringen till Slöddertälje stoppas. #2 Myndigheterna måste erkänna att det är ett syrianskt / assyriskt problem.
  #3 De utlänningar som är kriminella i Slöddertälje ska utvisas ( no mercy )
  #4 Statsministern och regeringen måste gå ut och säga att nu är det nog med den etniska brottsligheten och dom kommer inte att lägga fingrarna emellan.
  Som ni förstår kommer inget av dessa förslag att inträffa och myndigheternas insats kommer bara att få en marginell effekt och om några år är det ännu värre.

 2. Rickard skriver:

  Hörde ett reportage om de kriminella gängen i Södertälje på P1 runt kl 06:20 i morse och det var mycket intressant. Finns att lyssna på här:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4386352

  4 min in i reportaget säger spaningschefen Anders Göransson vid polisen i Södertälje:
  ”Det här Södertälje-nätverket som vi hörde om i ekot är väldigt knytet till en av våra stora invandrargrupper, alltså den Asyr/Syrianska-gruppen.”

  • Tarzan skriver:

   Assyrier och syrianer är så förbannat skenheliga sitter i deras kyrka och ber till GUD på söndagarna ihop med deras gangster ledare – JAG SPYR !!!

 3. Blodsven skriver:

  Störste skurkjäveln i sammanhanget torde väl ändå vara en viss Anders Lago med sitt rövargäng i maktens korriodorer som har skapat detta inferno…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: