Högskolekurs ska motverka tvångsgifte

En ny högskoleutbildning om hur man förebygger att unga blir gifta mot sin vilja ska starta.

Det är högskolan i Helsingborg som ordnar och utbildningarna sker i form av kortkurser i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.

En av föreläsarna är Arkan Asaad från Eskilstuna som nyligen kom ut med boken Stjärnlösa nätter. Boken bygger på hans egna upplevelser och handlar om att som kille bli bortgift mot sin vilja.

Kursen ska ge grundläggande kunskap om tvångsäktenskap samt om lagar och konventioner kopplade till äktenskap och tvång. Utbildningarna är till för de som möter ungdomar i sitt arbete och som behöver känna till den verklighet som unga människor lever i idag.

Kursen ger 7,5 högskolepoäng och är i första hand för yrkesverksamma som har en operativ, samordnande eller strategisk roll inom skolan, socialtjänsten eller fritidsområdet, ideella organisationer och myndigheter.

I den kartläggning som Ungdomsstyrelsen gjorde 2009 framgår att omkring 70 000 unga i Sverige upplever att de inte har möjlighet att fritt välja vem de ska gifta sig med. Av dem oroar sig 8 500 ofta över sin livssituation. Siffrorna kommer från rapporten Gift mot sin vilja. (SR P4)

Kommentar:
Ska det krävas en högskoleutbildning för att begripa att tvångsgifte är förbjudet i Sverige ?
Högskolan har blivit en politisk korrektionsanstalt med nonsensutbildningar.
Relaterat: ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd !

//Elfyma+

5 Responses to Högskolekurs ska motverka tvångsgifte

 1. Tarzan skriver:

  Det ska lallas med invandrare och flyktingar på alla olika sätt. Skulle ni berätta detta för en engelsman eller amerikan så skulle han inte tro er – man kan inte läsa ett så korkat ämne på ett universitet …..

 2. Stefan D skriver:

  Det finns massor av idiotiska sk högskole kurser i detta land numera.
  Men så blir det när hela landet är på väg utför……

 3. Blodsven skriver:

  Då bör vi isåfall instifta högskoleutbildning för skäggbarn och koranrunkare, att lära sig att inte våldta våra värnlösa flickor och kvinnor. Absurdistan är ju ändå bara ett stort jävla sinnessjukhus så va fan….

  • Varg i Veum skriver:

   Ja, en universitetskurs i att om man är lättklädd så betyder det inte att man vill ligga med första bästa från MENA-länderna skulle inte skada heller.

 4. Varg i Veum skriver:

  Va? Kräver de inte att alla ska gå denna kurs? Hur rasistiskt är inte det? Nu kan man ju tro att detta är någonting bland invandrare! Vad säger Katri Linna?…eh javisstja…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: