Våldet i Skolan. Fundera på vilket slags våld de skriver om…

Jag vet att folk kommer att kalla det rasism eller fördomar. Men fundera på om inte detta är mångkulturens inflytande i dagens Sverige.

”10 ANMÄLNINGAR OM VÅLD OCH HOT I SKOLAN UNDER HÖSTEN 2010
VÄSTERÅS Åttaårig pojke ger lärare blåmärken 7 SEPTEMBER 2010. Två lärare har gått till en lekpark med 32 barn i åldrarna sex och sju år. De förföljs av en åttaårig pojke som lämnat skolan efter en konflikt med en lärare. Åttaåringen kastar pinnar och stenar på barnen, knuffas och skriker könsord och hotelser. Lärarna försöker samla ihop barngruppen för att gå tillbaka till skolan. Åttaåringen attackerar barn ledet. Till slut tar en av lärarna tag i pojkens arm och för honom därifrån. Pojken får tag i en pinne som han sticker i magen på läraren, samt slår på lärarens axel och överarm. Till slut släpper läraren eleven. Läraren har blåmärken och svullnader över hela kroppen.
MOTALA Tioårig pojke hotar lärare med kniv 30 SEPTEMBER 2010. Två tioåriga pojkar kastar sten på varandra. Deras klasslärare skiljer pojkarna åt och tar med den mest aggressiva till fritids. Pojken hotar först läraren med stenar, och rusar sen fram mot en kökslåda där han tar fram en vass kniv som han hotar läraren med. Läraren lyckas förmå pojken att inte bruka våld. Läraren är uppriven och ledsen.
LEKSAND Elev slår lärare i huvudet 4 OKTOBER 2010. En elev i årskurs sex springer in i skolan och jagar en annan elev. I handen håller han en innebandyklubba. En lärare går emellan och får flera slag på kroppen och huvudet av knytnävar och klubba. Ytterligare en lärare griper in och får ett slag i huvudet och över benen. Båda lärarna har ont efter slagen. Den ene har kroppen full av blåmärken, den andre är chockad.
BOTKYRKA Elev hugger lärare med penna 5 OKTOBER 2010. En lärare sitter i möte, men blir hämtad av elever som berättar att en annan elev har vält en bänk i klassrummet. Läraren går till klassrummet och frågar eleven om det är sant. Eleven svarar ja. Läraren skickar ut samtliga elever, utan den som vält bänken, på rast. När eleven inte får gå ut, tar han upp en penna, springer mot läraren och hugger. Sen går eleven lugnt ut ur klassrummet. Läraren har tur: pennan sätter sig mellan armen och kroppen, ingen skada uppstår.
BJUV Elev skriker: ”Jag ska döda dig” 6 OKTOBER 2010. Under en svensklektion säger en elev i årskurs sju till sin lärare: ”Håll käften jävla fitta och dra åt helvete. Jag ska döda dig.”.
BORÅS Pojke viftar med kniv mot personal 10 OKTOBER 2010. En pojke blir arg då fritidspersonalen säger att han inte får ta frukt utan lov. Efter en vänlig tillsägelse tar pojken fram en kökskniv och viftar framför personalen. En resurspersonal lyckas få fatt i kniven. Personalen var rädd att pojken skulle skada sig själv eller någon annan allvarligt.
KÖPING Elev slår assistent i ansiktet 11 OKTOBER 2010. En kvinnlig elevassistent samt en lärare griper in vid ett handgemäng mellan två elever. När de har avstyrt bråket och går vidare i korridoren, vänder sig plötsligt eleven om och slår assistenten med två knytnävslag i ansiktet. Elevassistenten har tidigare varit med och löst konflikter där eleven varit inblandad, och var oförberedd på att det kunde sluta i våldsamheter.
VÄXJÖ Flicka utdelar två slag mot lärare 19 OKTOBER 2010. En elev röker vid skolans busshållplats. Skolpersonal uppmanar flickan att släcka cigarretten. Då utdelar flickan två slag mot läraren.
ESLÖV Sticker penna i lärarens rumpa 20 OKTOBER 2010. En lärare hjälper en elev under en lektion. Läraren böjer sig fram över bänken. Då passar en annan elev på att sticka en penna i rumpan på läraren. Incidenten filmas av ytterligare en elev. Filmen läggs ut på Facebook och kommenteras av elever.
MALMÖ Elev hotar lärare med kula i benet 21 OKTOBER 2010. En elev hotar läraren inne i klassrummet. Eleven säger att lärarens mamma ska råka ut för våld, att det kan hända något med lärarens hem och att läraren ska få en kula i benet.
Källa: TIDNINGEN ARBETARSKYDD/ARBETSMILJÖVER”

Varjager

3 Responses to Våldet i Skolan. Fundera på vilket slags våld de skriver om…

 1. Tarzan skriver:

  Vansinnet i skolan har sina rötter i Olof Palme det var han som skapade flumskolan redan 1968 och sen dess har det fortsatt. De unga kulturberikarna från MENA länderna har sedermera gjort skolan till en total katastrof. Det finns ingen ljusning i sikte.

 2. Janne skriver:

  En utmärkt sammanfattning i ett ruskigt ämne!
  Detta borde våra makthavare få ta del av, men dom bryr sig väl som vanligt inte om någonting längre!
  Hur som helst så bör vi se till att dom får ta del av verkligheten!
  Vi ska dock inte lämna dom någon lugn eller ro, utan peppra dom med sanningar från vår vardag!
  Kopiera och skicka till regering och riksdag, politiker, kommuner och skolledning, tidningar och övrig media!
  MVH
  Janne

 3. Mamma skriver:

  Det värsta med att läsa sånt här är att det visar hur urholkad vuxenauktoriteten har blivit i vissa skolor. Självklart kan en vuxen man/kvinna övermanna en 8-åring och släpa honom till skolan, låsa in honom och ringa föräldrarna. Vilket verkar helt vettigt i ett fall där pojken attackerat en grupp yngre barn upprepade gg. Men lärarna är helt maktlösa: dels på grund av risken för anmälan, dels för att de vet att det är meningslöst att ringa föräldrarna eftersom det endast leder till att pojken får mer stryk hemma och blir än mer utagerande i skolan eftersom han vet att där kan de vuxna inte göra nåt. Det värsta är (med erfarenhet i skolvärlden) att i de invandrartäta skolorna finns det en överdriven demokratipolicy som går ut på att ha silkeshandskarna på, att aldrig höja rösten o.s.v. Man får inte slänga ut bråkiga elever ur klassrummet för att inte skapa ett utanförskap o.s.v Man gör hela tiden associationer till rasistiska kränkningar. I en homogent svensk skola behöver inte lärarna ens fundera på om lilla Pelle ”kommer känna sig kränkt och fördomsfullt bemött på grund av sitt ursprung” när han efter tre tillsägelser måste lyftas ut ur klassrummet en stund för ett allvarligt samtal.Inte heller behöver de handskas med föräldrar i behov av tolk som inte begriper det svenska skolsystemet eller dess värderingar. Har varit med om att pappor ansett det helt naturligt att deras pojkar gett sig på andra barn på rasten ”Men de inte visa honom respekt”. I homogent svenska skolor lär vi våra barn att visa omgivningen hänsyn och att diskutera fram lösningar, men i invandrartäta skolor verkar alla matas med sin självklara rätt till att få ”respekt”. Gissa vilka konflikter detta sedan leder till när barnen från dessa skilda miljöer blandas på gymnasiet. Det är inte en vacker syn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: