Stjärnreporter våldtagen under Egypten-protest.

Man kan undra vad hon tänkte?

”Utrikeskorrespondenten Lara Logan var en av många journalister på plats för att skildra de historiska ögonblicken i Egypten. Hon var utsänd från CBSNews för att göra ett inslag till ”60 minutes” men råkade riktigt illa ut direkt efter att Hosni Mubarak valde att avgå.
CBS skriver nu hur hon mitt i demonstranternas firande omringades av en mob på mer än 200 människor. I folkmassan tappade hon kontakten med resten av sitt team och utsattes för brutalt och utdraget sexuellt övergrepp, skriver CBS och nyhetsbyrån AP. Lara Logan blev även slagen upprepade gånger.  Logan är inte ensam om att ha blivit utsatt för en attack under Egypten-rapportering. Såväl Aftonbladets som Expressens team på plats utsattes för våld. Minst 140 journalister utsattes för någon typ av övergrepp under rapporteringarna.”

Är det någon som tror att hon blev utsatt för sexuella övergrepp enbart för att hon var västerlänning,kvinna och visade sin hud? Hon var inet täckt från topp till tå, därför var hon ett fritt mål.

Varjager

P.S Tack för tipset!

8 Responses to Stjärnreporter våldtagen under Egypten-protest.

 1. Tarzan skriver:

  Vilken intelligent kvinna åker till Kairo under rådande omständigheter ????

 2. Nice girl skriver:

  Verkar som du vet ingenting om Egypten, Tror du att hon är den enda som visar hud där, Vad säger du om egyptiska magdansare? Tror du att dem dansar magdans i burka.

  Eller på strander i egypten, många där är nästan västerlänningar och visar hur. Jag tror att du borde basera dina uppfattningar på fakta.

  • Varg i Veum skriver:

   Du har rätt i sak Nice girl. Men bara för att några enstaka (relativt sett) är som västerlänningar så betyder det inte att den allmänna mentaliteten som råder där är västerlänsk. Den är snarare lika förmedeltida som i resten av mellanöstern. Jag vet inte om Varjager tänker så, men jag använder det perspektivet när jag läser texten.

  • varjager skriver:

   Hmm, vi tänker efter en gång till. Hur många magdansöser var det i upproret? Du är lika tom i denna kommentar som du var i den om slöjan.

   • Nice girl skriver:

    De var faktiskt en magdansör där, men hon var inte klädd i arbetskläderna så att säga. I uppröret fanns det tre huvudgrupper: Muslimer, kristna och liberala (vilket tror inte på någon gud)

    Kristna och liberala kvinnorna bär inte slöja. Egyptiska uppröret var en världens fredligaste förutom när mubaraks anhängare kom i bilden. Dessa var betalada från regireingen att göra det dem göra bl.a. det dem gjorde.
    Jag tycker fortfarande man borde samla lite fakta och veta vad man pratar om.

 3. Varg i Veum skriver:

  Nu ska vi komma ihåg att denna journalist har varit i många oroshärdar trots att hon är västerländsk, och snygg på köpet.
  Det borde i och för sig ha lärt henne att man inte är oskyddad i en pöbelhop.
  Vi kan tycka vad vi vill om kvinnors rättigheter och värde, men tyvärr har den politiska korrektheten gått så långt att den tror att alla är som fantasibilden av människan PK har.

  Det som hände denna stackars människa är inte en högoddsare trots att händelsen i sig är ovanlig. Det var enligt mitt sätt att se bara en tidsfråga.

 4. varjager skriver:

  Att de flesta gruppvåldtäkter i Sverige har sina ursprungsmän från Mellan Östern och Afrika bekräftas ännu en gång: det handlar inte om sex utan om rashat. De enda som missat detta är svensk media och Nice Girl. Och tydligen var det inte en gruppvåldtäkt, utan grova sexuella trakasserier.

 5. varjager skriver:

  Till Nice girl vill jag ge det senast angående denna händelse.
  ”Det var CBS Logan jobbade för när hon i fredags, mitt under frihetsjublet, kom ifrån sina kolleger och omringades av fler än 200 män.

  – De skrek ”jude, jude” åt henne, uppger CBS. ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: