Invandringen ska rädda Centerpartiet

Nu ska Centerpartiet slåss om röster i invandringsfrågan.
Från Sverigedemokraterna välkomnar man utmaningen.
– Vi kan inte sluta nu bara för att vi fått in några galningar i riksdagen, säger Centerpartiets integrationspolitiske talesman Fredrick Federley om att lyfta invandringsfrågan.

Cirka 600 centerpartister samlades i går i Linköping för partiets kommundagar. Högst på agendan stod framtidsfrågor efter partiets dåliga valresultat – 6,6 procent mot partiets eget mål på 10 procent.
I sitt inledningstal lyfte C-ledaren Maud Olofsson fram några förnyelseområden – varav ett viktigt var invandringen och integrationen. Efteråt utvecklade hon sina tankar.
– Vi har pratat för lite om invandringen, säger Olofsson.

Maud vill lansera Sverige som ”Nybyggarland” och vill att kommunerna blir attraktivare för invandrare.
Men centerpartister som lever närmare verkligheten och sina väljare är inte lika övertygade om att det är rätt väg att gå
SVT-Play).

Hon vill nu lyfta fram ett annat perspektiv på invandringen.
– Man beskriver ofta invandringen som kostsam, att de inte jobbar.

Jag vill istället beskriva en annan faktabas, nämligen att de bär upp välfärdens kärna runtom i landet.
– Invandrarna är mer företagsamma än vi svenskar, de är mer högutbildade, de har en lägre ålder som vi behöver för vår demografis skull och åtta av tio kommuner skulle minska sin befolkning om inte vi hade invandringen. Jag tror inte att svenska folket vet om att det är så, säger Olofsson.

Några konkreta förslag finns än så länge inte och Maud Olofsson vill inte svara på frågan om dagens nivå på invandringen bör ändras.
Partiets integrationspolitiske talesman Fredrick Federley (alias Ursula) har däremot ett klart svar på den frågan.
– Vi ser gärna en ökad invandring.
– Ska vi klara välfärdsfrågorna framöver så behövs ett tillskott, säger Federley, ledare för Stureplanscentern. (Expr.).

Kommentar:
Ser fram emot fler ”debatter” mellan Maud Olofsson och Jimmie Åkesson. Se hur det gick i en tidigare debatt Del 1 och Del 2 .
Maud och hennes medlöpare tror att nya moskér ”stimulerar det lokala näringslivet”.
Vi har fått den Täringsminister vi förtjänar i Maud Olofsson.

SD förlorade sin bästa valarbetare när Mona Sahlin avgick.
(Se debatten mellan Jimmie och Mona 2007. Del 123)

Maud kan bli en lika stor tillgång för SD (om hon får sitta kvar).

Uppdatering: Maud Olofsson stannar kvar över partistämman i Åre i september, alternativt erbjuds möjligheten att träda tillbaka vid en extra partistämma nästa år (SR). Ursula kan bli nästa partiledare i detta dekadenta parti som förlorat sina rötter.

//Elfyma+

14 Responses to Invandringen ska rädda Centerpartiet

 1. Snaphanen skriver:

  ”Invandrarna är mer högutbildade än vi svenskar, de är mer”

  ????????????????????

  mvh från DK

 2. Tarzan skriver:

  Centern har pissat på sina kärnväljare på landsbygden, det är den största orsaken till tappet.
  Maud är en super kapitalist och lever i det blå.
  Centern kommer inte att åka ur riksdagen på grund av moderat stödröster i nästa val.

 3. Göran skriver:

  Är inte Maud lite väl gammaldags nu? Att fortsätta och tugga fraser, myntade redan på 70-talet, inger inget förtroende.

  Hon fortsätter alltså att hylla den politik som, till ingen nytta, skapat de oregerliga förorter som ser ut att vara komna från andra världsdelar och till stora delar är autonoma. Dit den svenska polisen inte är välkomna utan tas emot med stenar och Molotov-cocktailes. Det här får mig osökt att tänka på häxan i sagan om Hans och Greta. Heter hon möjligen också Maud?

  Gud bevare oss arma svenskar väl, från en så illvillig politik.

 4. Grim skriver:

  Ujujuj nu roteras det friskt i gamla bondeförbundares gravar. Förstår inte hur som skall nå 10%??? Det finns väl inte så många stureplansbögar i Sverige!!

 5. Storsvensken skriver:

  Att det kan komma så mycket dumheter från en och samma person.

  ….”kommunerna ska bli attraktivare för invandrare.”

  Enligt Expressen (från i sommras) så finns det så många svenska medborgare så att alla inte får plats i Sverige. Den artikel som jag hänvisar till utpekar 173 svenska medborgare som finns i fängsligt förvar runt om i världen vilka gjort sig skyldiga till politisk omstörtande verksamhet eller terrorbrott. En knapp handfull av dessa hade svenska namn. Resten hette något som vilken pizzabagare som helst och som jag inte klarar av att uttala. Vilka är då invandrarna ? Finnarna som kom hit på 1600-talet ?

  ….bär upp välfärdens kärna.

  Vilken välfärd ? Sverige hade en framstående välfärd för 20 år sedan. Den väg som Göran Person stakade ut under 90-talet går nu allianspartierna med kavata steg.

  Med all önskvärd tydlighet har Moderaterna rensat pensionsfonderna för att i ren hysteri sälja ut lönsamma Nordeaaktier för 19 mdr. Varför ? Behöver den Sverigehatande Alliansen mer pengar till mångkulturen ?

  • Göran skriver:

   Jag tror man skall vända på frågan och i stället ställa frågan om invandrarna är attraktiva för kommunerna.

   Efter incidenten i Vellinge är nämligen den fråga berättigad, ty efter den lilla uppgörelsen moderaternas partisekreterare hade med kommunalfullmäktiges ordföranden där, får man direkt uppfattningen att kommunerna inte är intresserade av att ta emot flyktingar förrän partipiskan sagt sitt.
   Så fungerar kommunernas rätt till självbestämmande i ankdammen Sverige.

   För min personliga del får man gärna sända tillbaka varenda asyl- och anhöriginvandrare och samtidigt upplösa centerpartiet som då förlorar sin sista uppgift.

 6. Lasse Eriksson skriver:

  Centerpartiet är alltså ett Sverige Fientligt parti! Fosterlands Förrädare! =Centerpartister!

 7. Bengt Lundström skriver:

  Maud är den perfekta politikern: Massor av ordbajs utan innehåll.

 8. Blodsven skriver:

  ”Fått in galningar”, sagt av en liten pervers slaskbög som extraknäcker som luder. Bevisar ju bara hur illa ställt det är med verklighetsuppfattingen i dårhuset som kallas riksdagen…

 9. bengt skriver:

  Frankrikes president Sarkozy, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och nu Storbritaniens premiärminister David Cameron säger att månkulturen för Europa är ett misslyckande. De säger samstämt att de skall kämpa mot mångkulturen. De har sent om sider upptäckt att muslimer inte går att integrera. I svenska medier råder det total tystnad om vad Europas stora ledare tycker och säger.

  • Göran skriver:

   Precis!

   Samtidigt kan tilläggas att cancerhjälpen får in 30-40 brev i veckan om ekonomisk hjälp från cancersjuka som blivit utförsäkrade från FK. Under tiden de fråntas sin ekonomiska hjälp honorerar vi tusentals muslimer med generösa bidrag.

   Det mångkulturella projektet borde omedelbart bli föremål för en definitiv avveckling. Avvisningar av folk inledas och ett överförande av pengar från migrationen till den del av vården där ekonomin behöver förstärkas.

   Det här bevisar att ingen regering har något av värde att erbjuda genuina svenska medborgare, såvida man inte är beredda till stora nedskärningar av både bistånd och invandring.

 10. […] arbetskraftsinvandring som också lyckas bäst med integrationen”, säger Maud Olofsson (DN). Invandringen ska rädda centerpartiet, säger […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: