Extremismen inom Islam gror trots insatser.

”Landets muslimska församlingar säger sig bedriva en intensiv kamp mot religiös extremism. Men de mest radikala är svåra att nå och de muslimska organisationerna har fått upprepad kritik för att inte ta problemen på allvar. Ämnet är känsligt och organisationerna splittrade. Vid en internationell jämförelse framstår de svenska muslimska organisationernas arbete som valhänt, enligt en expert.”

Där ser man.

Varjager

One Response to Extremismen inom Islam gror trots insatser.

  1. Matsini skriver:

    Så länge ”problemet” är relaterat till en trosuppfattning KAN inte lösningen ens nyanseras genom ett ingripande av världsliga insatser. En tro kan BARA rubbas genom övertygelse. Man strider absolut inte i andliga konflikter med annat än andliga vapen.
    Klartecken på det?
    Paulus, en av de första kommandosoldaterna för den kristna tron menar i sitt brev till de troende soldaterna i staden Efesus vilken stridsmundering som skall brukas. Där, är problemets lösning formulerad för den som vill förstå. Läs det sjätte kapitlet mellan verserna 12 och 18 så är det en bra start. Sen måste jag klargöra att stridsledningen finns INTE inom Svenska kyrkan. Den är infiltrerad upp över öronen och givna order sedan 2000 år är dränkta fientlig illasinnad propaganda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: