– Det är plågsamt att se hur Jimmie Åkesson kan springa i cirklar runt de andra. Han är bättre påläst och säger dessutom det uppenbara: islamistisk terrorism är ett hot som bör granskas mer.

Så säger Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet. Men rubriken får Greider stå för.

Greider: ”SD förlorade debatten”

Men att debatten hölls och att våran 7 klöver inte ens vill ta i problemet med tång ens visar verkligheten.Fundera på vad Greider säger i sitt svar.

”Vem tycker du vann debatten Greider?

– De som vann var på sätt och vis etablissemanget, det vill säga de etablerade partierna . Till skillnad från SD försökte partierna hela tiden problematisera och nyansera. Det gjorde att det inte blev den här krutdurken som SD ville ha fram, vi mot etablissemanget.
– Jag tycker dock att det var flera problem i debatten. Man kan inte hålla en sån här debatt som i stort handlar om dådet i Stockholm i december utan att nämna Sverige i Afghanistan eller varför arbetslösheten är så hög i Sverige.”

Hallå yxskaft, var är han ifrån?  Som vanligt är det Per Gudmundsson som är den klarsynte.

”Vem tycker du vinner på att debatten hölls?

– Alla vi som tycker att islamistisk terror är ett problem vinner naturligtvis på att våra politiker tvingas att brottas med åtföljande problemställningar.
Vem tycker du vann debatten?
– Jimmie Åkesson, som alla andra naturligen måste förhålla sig till, var debattens vinnare.
Var det något speciellt under debatten som du reagerade på?

– Det är plågsamt att se hur Jimmie Åkesson kan springa i cirklar runt de andra. Han är bättre påläst och säger dessutom det uppenbara: islamistisk terrorism är ett hot som bör granskas mer. De andra partiernas företrädare bottnar sällan i frågeställningen, utan slösar bort tiden med att försöka relativisera och förringa problemen. Det är ett löjligt spel. Om Jimmie Åkesson säger att ett plus ett är två, måste de andra säga tre, för att slippa vara överens med Sverigedemokraterna.”

Varjager

2 Responses to – Det är plågsamt att se hur Jimmie Åkesson kan springa i cirklar runt de andra. Han är bättre påläst och säger dessutom det uppenbara: islamistisk terrorism är ett hot som bör granskas mer.

 1. Göran skriver:

  Jag såg och hörde stora delar av debatten. Utan tvekan var det Jimmie som styrde debatten till vår fördel. Det tackar vi Jimmie för.

  Naturligtvis kan debatten bedömas utifrån flera olika ingängsvinklar. Men klart är att debattörerna från de andra partierna var synnerligen lama i sina uttalanden. De gav, i varje fall i mina ögon,det intrycket att det egentligen inte var några problem med invandringen. I varje fall inga som inte gick att lösa.

  Om det som händer i förorterna, och missbruket av Försäkringskassan som plockas på mångmiljonbelopp, inte är ett problem för politikerna i 7-klövern, så är det klart ett stora problem för skattebetalarna.

  Den här debatten visar de sju partiernas njugga inställning till Sveriges folk och skattebetalare, emedan Jimmie Åkesson och SD klart visar sina sympatier för det hårt arbetande folket. Därför är de värda allt stöd, från oss som vill Sveriges bästa.

  Förbundskansler Angela Merkels och Thilo Sarazins totala sågning av mångkulturen tycks här i landet vara helt bortgömd. Men vi skall veta att det som gäller för övriga EU gäller också för Sverige.

 2. xbenedictx skriver:

  Det finns egentligen bara 2 partier i riksdagen.
  De sverigefientliga de 7-kas gäng,och de sverigevänliga SD.
  Men 8 partier får partistöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: