Religion och politik hör ihop, säger imam Awad Olwan

Biskop Bengt Wadensjö och imam Awad Olwan vill bilda en gemensam front mot det sekulära samhället i Sverige, genom att bygga kyrka och moské under samma tak i Fisksätra, en förort till Stockholm.
Ca 60% av befolkningen i Fisksätra (Nacka kommun) uppges vara muslimer.

”Huvudmotsättningen finns inte mellan kristna och muslimer utan mellan oss och det sekulariserade samhället”, säger imamen Awad Olwan

Se Sverker rakt på. SVT-Play Start 13:45.
(Avsnittet inleds med marknadsföring av syndikalisten och Expo-supportern Gustaf Fridolin som Miljöpartiets blivande halvrör.
Stena Fastigheter insyltad i tokerierna.

//Elfyma+

4 Responses to Religion och politik hör ihop, säger imam Awad Olwan

 1. Matsini skriver:

  Hoppas inte några muslimer i Fisksätra konverterar till kristen tro för då ökar det som vi i Sverige kallar för mord, i religionens namn.
  Koranen skriver otvetydigt att konvertiter/avhoppare (apostat) skall dödas här på Jorden. Bibeln skriver att liknande ska älskas för att de ska se att kärleken vill ha hem dem igen.
  Om nu m.v. OM, det planerade bygget erbjuder en MÖJLIGHET för muslimerna att lämna sin monolog med sin gudsfigur till förmån en dialog med kärlekens Gud, som även är den judiska trons Gud, den Gud Jesus kallade ”Pappa”.
  OM så möjliggörs, så är det tummen upp annars…?
  Jag tror inte en smula att någon Imam eller på Muhammed troende kommer att besvärta sina läppar med att ens låta mummla: ”inshaAllah” (om gud så vill…).

 2. Göran skriver:

  Dårars julafton.
  Nu börjar Islam få de protestatniska prästerna dit de vill. Kyrkan har, precis som landet i övrigt, nu tagit steget in på självutplåningens väg. Undra vad Gud och Jesus tänker? Självbevarelsedriften har helt utplånats i förut det så stolta Svea rike.

 3. skånskan skriver:

  Vi har inte den kopplingen i Sverige, att religion och politik hör ihop!
  Att det är fallet vad gäller ISLAM, det har vi förstått vid det här laget, det är ju därför som dessa ”religioner” skiljer sig så markant från varandra, dessutom är tolerans till andra religioner ingenting som är utmärkande för muslimer!
  Vi befinner oss i Sverige, här finns ett lagsystem att följa, även för muslimer, som tycks följa lagen i en bok som skrivs för 1000 år sedan, så kan vi naturligtvis inte ha det i ett modernt västerländskt samhälle!
  Den arabiska ”våren” borde ju ha öppnat upp för massor av araber att återvända till sina hemländer, vara med vid återuppbyggnaden av dessa, med den kunskap de evnetuellt har med sig från sin vistelse i Sverige, vad beträffar demokratiska levnadsregler, valfrihet vad gäller val av livspartner, politiskt tillhörighet, och RELIGION! Som det ser ut i dag, så behövs ni verkligen, kristna avrättas och bränns ihjäl i kyrkor, ni kan vara med och avstyra sådant barbariskt beteende, och ta med er viljan till samverkan i hemlandet, i Sverige behövs inte detta!

 4. skånskan skriver:

  Stolpskotten, var snäll och förklara närmare vad du menar med detta! Men du har kanske ändrat uppfattning, det var ju länge sedan din kommentar infördes!
  En fråga ställd till ”jägarn”
  PS. vad är det du jagar? DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: