Färre – men grövre brott. Hur skall Jerzy snacka bort detta?

Man kan undra hur de skall försöka förklara bort detta igen?

”Förra året anmäldes cirka 1360000 brott i Sverige till polis, tull eller åklagare. Det är en minskning med tre procent, förklarade Brå (Brottsförebyggande rådet) då man häromdagen presenterade sin preliminära brottsstatistik för 2010. Det är ju goda nyheter – tills man granskar siffrorna närmare. Den stora minskningen ligger nämligen i kategorierna skadegörelse, bilinbrott och cykelstölder. Svårare brott som våldsbrott, narkotikabrott och bedrägerier ökade i antal. Färre krossade fönsterrutor, men fler misshandelsfall och sexövergrepp, med andra ord.”

Men det kommer mer i samma artikel.

”En rad andra faktorer spelar också in vad det gäller brottsstatistik. Att antalet bilinbrott och bilstölder minskat hänger samman med att bilarna fått bättre lås. Lagändringar spelar viss roll, liksom myndigheternas speciella satsningar mot enskilda typer av brott.
Men trots förra årets minskade siffror står det helt klart: det begås och därmed anmäls fler och fler brott i Sverige. Från 755000 år 1975, till 1210000 år 2000 och till 1360000 år 2010. Det är illavarslande siffror.”

Nu måste väl ända alla inse att Jerzy Snickesnacki har spelat ut sin roll?

Varjager

4 Responses to Färre – men grövre brott. Hur skall Jerzy snacka bort detta?

 1. Varg i Veum skriver:

  När man pratar statistik så är det lite som att prata koranen och vad som faktiskt står där och vad en del påstår står där.
  Det går alltid hänvisa till att den som kritiserar inte förstår, man måste vara ”lärd” och läsa rätt. Om inte det håller så kan man som islamistkramare alltid hänvisa till att man måste läsa koranen på originaltexten för att förstå 😛

 2. Varg i Veum skriver:

  * doh! originalspråket ska det ju vara naturligtvis och inte originaltexten.

 3. halford skriver:

  Jag vet minst 3 arbetsplatsinbrott som inte polisanmälts då självrisken varit för hög. Visa av erfarenhet så vet folk att polisen inte kommer ut och gör någon brottsplatsundersökning heller.

 4. Dragonen2 skriver:

  Jag själv är butiksägare och har slutat anmäla alla snatterier och stölder. Totalt 32 tillfällen under 2010. Min son blev av med sin cykel, nej jag anmälde inte. Jag blev uthängd som nazist på en S-blogg, nej jag anmälde inte.

  Ty skulle jag anmäla alla dessa vardagsbrott så skulle farbror blå se mig som en rättshaverist då jag å andra sidan anser att rättvisan har havererat.

  Jag är inte ensam som tröttnat på gäspande poliser som bytt ut skrivmaskinen mot en dator som gör att det tar dubbel så lång tid att göra en anmälan då de fortfarande inte kan skriva annat än med pekfingret och sedan skälla på datorn….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: