Stöder SD:s Kent Ekeroth israeliska bosättare ?

Medan resten av världen i allt skarpare ordalag kritiserar Israels enligt internationell rätt illegala bosättningsbyggande på ockuperad palestinsk mark, har den israeliska bosättarrörelsen fått stöd från nytt och aningen oväntat håll.

I vad många kallar en ohelig allians har Europas högerpopulistiska och islamkritiska partier och de israeliska bosättarna funnit varandra.
En grupp ledande män från europeiska högernationella partier var nyligen på solidaritetsbesök i bosättningar på den ockuperade Västbanken och hyllade efteråt Israel som ett bålverk mot radikal islam.

Med på resan var bland andra ledarna för de högerpopulistiska partierna i Österrike, Belgien och Tyskland, och Sverigedemokraternas internationelle sekreterare Kent Ekeroth (StudioEtt).

Kommentar:
En svensk riksdagsman uppfattas utomlands som officiell representant för sitt parti och för sitt land – de kan inte agera som ”privatpersoner”.
Med Mehmet Kaplan (MP) och Kent Ekeroth (SD) har vi fått in mellanösternkonflikten i Sveriges Riksdag.
Att vara emot islamiseringen av Sverige betyder inte nödvändigtvis att vi ska djävlas med muslimer i deras hemländer genom att stödja och underblåsa den Israeliska bosättarpolitiken.  Det är som att släcka bränder med bensin. Det genererar bara fler flyktingar (som vi ska försörja).

Efterlyser ett officiellt uttalande om Kent Ekerots ”privata” inställning överensstämmer med partiets.
Vi behöver inte fler lobbyister med personliga agendor i Sveriges Riksdag.

Intervju med Kent Ekeroth i Judisk Krönika (sid 24).

//Elfyma+

Nyhetsdokumentär idag !
SVT 1 visar idag kl 20 en nyhetsdokumentär om SD:s 100 första dagar efter valet till Sveriges Riksdagis.
Missa inte de komiska inslagen när Lars Ohly m.fl får sjuklig beröringsskräck när de (för första gången ?) konfronteras med verkligheten utanför sandlådan.

Sedan riksdagsvalet har Sverigedemokraterna gått från att ha varit partiet som ingen vill prata med – till att helt förändra det politiska klimatet i Sverige. Det visar SVT-dokumentären ”100 dagar”

10 Responses to Stöder SD:s Kent Ekeroth israeliska bosättare ?

 1. Göran skriver:

  Arabstaterna startade kriget 1967 där de förlorade och fick vid den förlusten avträda Golanhöjderna, Västbanken och Sinai. Sinia återlänades dock senare i utbyte mot fred med Egypten. Eftersom isralerna är oskyldiga till kriget, som var en lömsk överraskningsattack, så är det upp dem att avgöra de både Västbanken och Golanhöjdernas framtida öde.

 2. Ralph Haglund skriver:

  Jag antar att du föredrar den ylande Dror Feiler som förespråkare för Sverige, riksdagsman som han har blivit…..

  By the way – läs Osloöverenskommelsen. Arafat fick kontroll över Area A och B NÄR HAN STOPPAT TERROR OCH HATPROPAGANDA (vi väntar fortfarande) medan Israel har full kontroll över area C, där bosättningar och områden nödvändiga för Israels säkerhet, ligger. Glömt bort eftersom svenska gammelmedia har det?

  Större delen av världen har hatat judar i 2000 år, så därför måste man fortsätta???

  • elfyma+ skriver:

   Vem påstår att man måste hata judar ?
   Nu fattas bara antisemitkortet får att täppa till truten på meningsmotståndarna.
   Korstågens tid är förbi.

 3. Tom skriver:

  Det judiska folket är ett element i demografin i Mellanöstern – och har varit det undra några tusen år. Nästan 1 miljon judar flydde eller fördrevs från länderna i Mellanöstern och i Nordafrika, var de hade bott i tusentals år.

  Man kan då undra när rätten för en jude att bosätta sig var som helst i Mellanöstern har avslutats.

  Man tänkte att hemlandet för judarna skulle bestå av hela det palestinska mandatet. Det finns inget beslut som säger att det skulle vara absolut förbjudet för en jude att bo på Västbanken. Däremot lär det vara krångligare i praktiken – särskilt om man tänkte bo annanstans än i område C. Därtill bör tilläggas att araber bor fritt i hela Israel.

  Debatten om Mellanöstern cirklar kring tre ord i dagens läge: ockupation, bosättare och bosättningar.

  Men det finns också annat som man måste ta hänsyn till. Israel skulle inte kunna dra sig tillbaka från Västbanken när som helst hur som helst, utan det bör i så fall ske då det finns en säkerhetsgaranti. Israel drog sig ur Gaza-remsan, men vad skedde då? Israel kan under inga omständigheter låta samma sak ske med Västbanken som det skedde med Gaza-remsan!

  Resolution 242 ställer krav på samtliga länder som är inblandade i konflikten – inte enbart Israel. Så om man anser att Israel bryter mot den resolutionen så gäller detta de andra i precis lika hög grad.

  Så det finns alltså annat man måste ta i beaktande än ockupation och bosättningar. Allting är inte Israels fel helt enkelt.

  • hampus skriver:

   vadå palestinier får bosätta sig vart som hälst i israel?? vet du hur diskriminerade och bespottade dessa stackars folk blir. vet du hur många hem som rivs för att bli parkeringsplatser?? vet du att den service som judarna får i form av ex. transport av varor inte gäller för palestinierna?
   jag skulle vilja se dig leva där i en vecka som palestinier och gå ut med din familj på en runda, du skulle inte klara av en timme där!! du skulle bli förnedrad inför ögonen din egen familj.

 4. Erik E skriver:

  Det är nog inte partiets inställning. Erik Almqvist har skrivit ”Min uppfattning är att bosättningarna i regel inte är moraliskt försvarbara.”

 5. Notavalla skriver:

  Muslimerna har med våld erövrat stora delar av Världen och de fortsätter än idag att med våld erövra nya områden. Det hör vi aldrig några protester mot. Arabstaterna gjorde sitt yttersta för att utplåna Israel men misslyckades. Att hela tiden ensidigt fördöma Israel är hyckleri. För övrigt borde de kristna européerna allvarligt börja fundera över att återerövra sina egna områden från muslimerna. Det finns ingen naturlag som säger att vi måste kräla i stoftet för dem. Hade våra förfäder sett oss idag hade de skämts över vår ynkedom. Politisk korrekhet och muslimkramande pissar jag på.

 6. Amlitz skriver:

  Yassir Arafat är en typisk muslim som inte ens var född i området utan kom från Egypten. Han roffade åt sig 30 MILJARDER DOLLAR av de biståndspengar västländerna skickade till de sk ”palestinierna”. Det har aldrig funnits en nationell stat stom heter Palestina. Nu lever Arafats änka i högsta välstånd i Paris på dessa pengar. Skulle gärna vilja läsa Elfymas åsikter i denna fråga.

 7. Rusty skriver:

  Som svar på din direkta fråga kan jag svara: Ja! Ekeroth stödjer israeliska bosättare samt alla andra förtryckartendenser som har sitt ursprung i den krigiska och ondskefulla lilla terrorskapelsen, israel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: