Lite saker som får en att fundera.

Svenskar verkar vara en rejäl nation av Krigsförbrytare och terrorister. I alla fall om man läser våra egna tidningar. Men det är ju konstigt då alla av dem är ”nya” svenskar. Men för att lugna dem kan vi skicka dem på behandlingshem kanske? Eller kanske inte. Man kan undra när våra styrande i 7 klövern skall våga prata ur skägget? Eller var det fel anspelning?

”Sveriges muslimska råd är en paraplyorganisation för muslimska organisationer i Sverige. Ordförande är Helena Benaouda som efter att hennes svärson gripits för terroristbrott för tredje gången uppenbarligen stängt av sin mobil. Den som ringer till organisationens fasta telefon hamnar i Stockholms moské och kommer sedan inte vidare. Hemsidan är inte uppdaterad på två år. Kort sagt: Sveriges muslimska råd, en av de viktigaste organisationerna för Sveriges muslimer, har gått under jorden.
Demokratiminister Birgitta Ohlsson menar att arbetet mot religiös extremism bäst sker lokalt. Säpo hävdar i sin rapport att det är de muslimska organisationerna som är mest lämpade att motarbeta radikalisering. Det anser även Säpos muslimska samtalspartner.

Men så länge varken Sveriges muslimska råd, Sveriges unga muslimer eller imamer säger sig ha stött på några muslimer i radikaliseringens riskzon (SVT Debatt 14/12) är det förstås ingen idé för regeringen att via Ungdomsstyrelsen slussa några pengar dit. Organisationerna kan ju knappast motverka radikaliseringen om de inte ens ser den.

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: