Broderskaps rörelsen under Peter Weiderud ordförandeskap anpassar sig än mer till Islam.

Bloggen har skrivit om Broderskapsrörelsen innan. En kristen del av Socialdemokraterna. Men de senaste åren har den tagit en allt mer sväng in i medeltiden. Per Gudmundson på SVD skriver om detta.

”Peter Weiderud, ordförande för de troende socialdemokraternas rörelse Broderskap, anser att svenska publicister ska ta avstånd från konstnären Lars Vilks. Argumentet är att ”troende muslimer – förmodligen en stor majoritet” känner sig ”kränkta” av hur Vilks använder yttrandefriheten. Muslimernas förmåga att hantera detta ”går inte att jämföra med kristnas beredskap att hantera liknande kränkningar” (Expressen 14/12).

Fri- och rättigheter står inte högt i kurs hos broderskaparna nuförtiden. Tidigare i år gjorde rörelsen ytterligare avkall på principerna. Då var det inte konstnärerna, utan de homosexuella, som drabbades.
Broderskapsrörelsens kongress fastslog i augusti 2009 ett ”Manifest för kristen vänster”. Häri återfinns en grundläggande paragraf om jämlikhet.

”Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan etniska
och religiösa klyftor, utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning, där alla
behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.”(Versionen för Kristna)

Men i motsvarande ”Manifest för muslimska socialdemokrater”, som antogs av Broderskapsrörelsens förbundsstyrelse den 28 maj 2010, låter samma jämlikhetsparagraf annorlunda:
”Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan klyftor, ojämlikhet och förtryck på grund av hudfärg, religion eller kön, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.”
Notera frånvaron av strävan efter lika rättigheter oberoende av sexuell läggning i det senare manifestet.”

Nu är det ju så att alla i 7 klövern har rekryterat folk med muslimsk bakgrund in i sina led. Då alla vill vara mångkulturella. Men de verkar bry sig föga om dessa människor egentligen bryr sig om några rättigheter förutom de som följer koranen…Men som manligt så har Socialdemokratin tagit det ett steg ytterligare. Är bara så förvånad att Mona som trots allt är partiledare inte bryr sig alls om Sverige de senaste. Är det någon som hört Mona uttala sig om Självmordsbombare eller minskade rättigheter inom hennes egna led för HBT personer?

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: