Jan Hjärpe, professor i islamologi, anser dock att den här typen av uppgifter på islamistiska webbsidor har ”ganska lågt källvärde”.

Självmordsbomben i Stockholm ”är bara början” och om inte Natos trupper dras tillbaka från Afghanistan kommer ”vår stridseld att nå Europas hjärta”. Så lyder hotet från en man som identifieras som Abu Suleiman al-Nasser, en ledare för den radikala organisationen Islamiska staten i Irak.

–Stockholm kommer att bli en ny epok för vårt jihad, säger mannen på en webbsida som anses stå al-Qaida nära.

Säkerhetspolisen känner också till hotet, enligt polisöverintendent Anders Thornberg vid Säpo. Hur allvarligt de ser på det vill han inte gå in på, men terroristexperten Magnus Ranstorp vid Försvarshögskolan anser att hotet ska tas på allvar.

–Hotet är mycket oroande, säger han till TV4.”
Sedan kommer allas våran professor i islamologi Jan Hjärpe.
Som anser dock att den här typen av uppgifter på islamistiska webbsidor har ”ganska lågt källvärde”.

Wow, tänka sig att Jan Hjärpe åter igen rycker ut för att lugna folket…..
Varjager

5 Responses to Jan Hjärpe, professor i islamologi, anser dock att den här typen av uppgifter på islamistiska webbsidor har ”ganska lågt källvärde”.

 1. Göran skriver:

  Jan Hjärpe talar, som professor, i egen sak när han drister sig till att påstå att ett muslimskt hot har ett lågt värde. Det spelar ingen roll vilken muslimsk webbsida han syftar på. Den typen av hot de spyr ut skall tas på fullaste allvar. Att be någon att nonchalera en sådan varnig borde vara straffbart. Jag förstår inte att vi svenskar är så dumma att vi låter vilka tomtar som helst uttala sig i den här allt mer infekterade frågan. Har han alldeles glömt bort det där med World Trade Center? En professorstol i islamofobi i Sverige är en sån stol för mycket. Ämnet borde vara förbjudet. Man mår illa!!!!

 2. Bo skriver:

  Jag ställer upp på att med lagskydd eller annat liknande skydd, skjuta muselmaner med AK-4 för 10.000 kr stycket. Säpo kan kontakta mig om de vill ha billig hjälp. Jag förfrågar tillhandahållande av tjänstevapen med löstagbart kikarsikte och ammunition. Jag lämnar två öron och ID-kort, hopsatta med buntband som kvitto för var och en.

  Bo

 3. World Traveller skriver:

  Jag vet inte om det finns manga som tanker som du BO men jag hoppas det. Tyvarr verkar alla svenskar fortsatta sin Tornrosa somn. Ingen bryr sig, ingen visar ens nagon ilska over dadet. Vi far bara hora fran vara politiker och medias besserwissers hur daliga manniskor vi svenskar ar, hur rasistiska och intoleranta vi ar och att vi nu maste visa talamod mot muslimernas krav paa att vi ska anpassa oss till islam (vilka star som spon i backen)och att atgarder nu maste tas pa att bekampa morka hogerkrafter och Sverigedemokraterna. En san reaktion paa ett terrordad daer offren uppvisar ett saant sjalvhat och forstaelse for terroristen har aldrig nagonsin setts tidigare i historien.

  • Göran skriver:

   Det du beskriver är konsekvenserna av ett långt socialistiskt styre. Vi har urartat till ett väluppfostrat kollektiv där de flesta av oss förlorat förmågan att tänka själva.

   Det finns mycket att ta igen, men vissa omständigheter pekar på att det kan vara försent. Det finna andra som dykt upp och håller på att den scenen. De visar starka ambitioner att ta över den rollen.
   Svenskar tillåts inte ens längre att leva trygga i sina hem. Då än mindre på gator och trorg. Under tiden tuggar politikerna värdelöst strunt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: