Peter Weiderud vill hindra våran rätt att yttra oss.

Han säger det rakt ut att ingen får håna Islam. Jag funderar på vad han vill göra med alla bloggare som kritiserar islam?

”Det är inte rimligt att använda yttrandefriheten till att kränka en ekonomiskt, socialt och kulturellt utsatt minoritet, anser Peter Weiderud. Självklart finns det en anledning till svensk självreflektion. Har vi, som entydigt vill ta strid för yttrandefriheten och Lars Vilks rätt att kritisera islam, samtidigt haft förmågan att säga att det inte alltid är lämpligt, rimligt eller konstruktivt att använda den rättigheten till att kränka människor? ”

Varjager

9 Responses to Peter Weiderud vill hindra våran rätt att yttra oss.

 1. nina norha skriver:

  Vi i västvärlden ser och tar demokratin och yttrandefriheten som självklara. Vi har våra demokratiska rättigheter och skyldigheter. Yttrandefriheten är en självklar förutsättning för ett demokratiskt statsskick, men även yttrandefriheten har sina begränsningar. Vi kan inte offentligt hota om våld, mobbning eller hets mot folkgrupp.
  De finns grupper och enskilda människor i samhället som tror sig ha rätt till att attackera vem som helst när och hur som helst i yttrandefrihetens namn. Trots detta är det inte ok att framställa en jude med svans och horn, det är inte ok att säga att homosexualitet är en sjukdom, det är inte ok att kalla romer för tjuvar eller CP skadade för mindre vetande. Men det är ok att framställa Profeten Muhammed som hund, gris, pedofil och homosexuell.
  Yttrandefrihet och provokation är inte synonyma med varandra.

  • varjager skriver:

   Det finns inte en teckning i världen som provocerar lika mycket som ett terror dåd där målet är att döda oskyldiga. Det är dags för muslimerna att komma in i 2000 talet.

  • Göran skriver:

   Om du aser att Islam inte får kritiseras hur ställer du dig då till kyrkans utställning ”Eco Homo”, där Kristus framställs som bög? Vad är det i det avseendet för skillnad på Kristus som bög visavi Mohammed som rondellhund? Det är nog bara i dår Sverige man finner dessa sjuka tvångstankarna.

   Vad gäller prelater, som Peter Weirud, den svenskfientliga fröken biskop i slottskyrkan samt den vidlyftiga biskop Lennart Koskinen han på SD- podiet ni vet, är det bara att lämna deras samfund. Ett samfund som nu förlorar i både kraft och moralisk vitalitet pga. medlemstappet.

   För övrigt måste jag få ställa frågan vad det är för ok, av de styrande, att diskriminera svenskar genom att tvinga på dem ett ovänligt och fientligt Islam? Det är faktiskt så man får se det, för man har länge tydligt kunnat konstatera de negativa konsekvenserna med den typen av invandring. En invandring till bidrag.
   De styrande har ett personligt ansvar för att Sverige nu slits i stycken, för det är precis det som nu händer. Och den sprickan, sprickan mellan två fientliga kontrahenter omöjliga att förena, den växer.

 2. F d SSB skriver:

  Har ingen annan uppfattning än Varjager och Göran, men vill komplettera med att berätta hur ledsen och sårad jag blev när man i Uppsala domkyrka ställde ut fotografierna som åsyftas. Inte minst bilden som skall föreställa den helige Johannes Döparen som döper Herren Jesus. Vid den heliga akten, som för de kristna innebär att Kristus invigde sig till Frälsaregärning och därmed sin död på korset, har Döparen ”halvstånd” – om uttrycket ursäktas. Mot bakgrunden av mina egna känslor förstår jag en del muslimer om de menar att man skymfar deras profet. Upprepar för säkerhets skull att jag annars helt delar vad Varjager och Göran skrivit. Jag menar att för den som är eller vill vara kristen är det omöjligt att betala kyrkoskatt till Svenska kyrkan. Jag är visserligen inte medlem i Maranata, men håller med dem om att Svenska kyrkan är en satans synagoga.

  • Göran skriver:

   Det är många, inklusive mig själv, som reagerat på den utställningen. Flera har i bestörtning lämnat kyrkan för den skull.
   Det här, men också mycket annat så som mobbing m.m., vittnar om att det moraliska förfallet även trängt långt in i kyrkan. Den Kristna kärleken och omtanken har fått ge vika för andra intressen dvs. de som ärkebiskop Peter Weiderud nu ömt omfamnar och de som förr ansågs vara hedningar.

 3. Grim skriver:

  Kyrkans problem är att dom är rädda för sin egen lära. Broderskapsrörelsen månar mer om muslimer än sig själva.

 4. namn skriver:

  jag tycker du ska läsa Peters citat några gånger till och verkligen fundera på om han vill hindra våran rätt att yttra oss. Eller är du totalt dum i huvet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: