Toppen av ett isberg….Bidragsfusk ala ”kaninmannen” och ny svenskar.

Undra jag om detta är det de menar med ”pensionsräddare”? Eller om hur bra företagsamhet dessa har? Nå , vad säger ni nu Monaeller Fredrik?

Polisen: Vi har skrapat på toppen av ett isberg
I Halland arbetar länskriminalen med att utreda bidragsfusk, närmare bestämt bedrägerier med Försäkringskassans assistansbidrag.
Fusket är omfattande.
– Efter de två första utredningarna började vi förstå att vi skrapade på toppen av ett isberg, säger kriminalinspektör Claes Björnehag vid länskriminalpolisen i Halland till Ekot.
Fusket med Försäkringskassans assistansersättningar är utbrett, enligt Karl-Arne Ockell som är utredningschef på länskriminalen i Halland.
– Det vi har sett här så kan vi tänka oss att minst en tredjedel av det som betalas ut i assistansersättning är fusk. Och då kan det röra sig om tio miljarder i Sverige.
I Halland rör det sig om kanske ett par hundra miljoner, säger han till Ekot. ”
Det nya Sverige……

Varjager

5 Responses to Toppen av ett isberg….Bidragsfusk ala ”kaninmannen” och ny svenskar.

 1. Frank skriver:

  Nu kan dom inte strunta i det längre. Dom måste vända på alla stenar nu annars rasar hela välfärdssamhället.

  Man blir lite sne….

  • Naivtive skriver:

   Vi får nog förvänta oss att man desperat försöker att kväva undersökningen om det går.

   Om inte Sd använder sig av allt som avslöjas är det ett märklig strategi. Dessa självmål av kulturberikarna och deras beskyddare är under all kritik och ändå så klantar Sambo och Ali Turk till det så man häpnar.

 2. Grim skriver:

  Finns med andra ord en del pengar att spara om man stoppar invandringen, men lite får man offra för mångfalden. Vi får ju mycket annat tillbaks, vår kultur har berikats med massa olika nya högtider man kan faktist fira ex nyår flera ggr per år nu fastan har ersatt med ramadan , bra va?

 3. Naivtive skriver:

  Det var ju uppståndelse kring SDs skuggbudget som ansågs vara underfinansierad, helt plötsligt hittas miljarder till, hoppsan…. Och sen undrar jag lite försiktigt…. de som enligt alla regler HAR en handikappad anhörig undrar jag stilla…. Hur kommer det sig att de befinner sig i detta landet? Sjukdom är ju inte asylgrundande och det kan väl knappast vara så att mongon är utsatt för någon överhängande fara? Det kan kan väl inte vara så att någon som fått asyl importerar ett mongo för inkomstens skull?

  Fortfarande ställer jag frågan, hur många icke svenskar får sitt uppehälle från LSS? Den ”fina” reformen som skulle kosta 3 miljarder och nu har ökat med 1000% och är ännu en av många gökungar i den svenska välfärden.

 4. […] är knappast hela förklaringen – om en den främsta! Bedrägerier är ju här satta i system, framförallt från personer från MENA-länder.  ”Kaninman” har i sammanhanget blivit […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: