Nu förstår jag varför kulturarbetarna är så rädda för Gert Wilders.

Kultur eliten i Holland är rädda att de skall vara tvungna att sätta upp pjäser och föreställningar som folk faktiskt vill se. För regeringen kommer inte att betala för dem längre i samma utsträckning.

”Den nya holländska regeringen – en koalition mellan liberaler, kristdemokrater och Geert Wilders Frihetsparti – håller på att formulera sin kulturpolitik. Anslagen ska sänkas med 200 miljoner euro, eller en fjärdedel av kulturbudgeten. Teatermomsen höjs från 6 till 19 procent. De tre radioorkestrarna ska läggas ner.
Statsministern är liberal och heter Rutten i efternamn. ”

Det sista är nog Aftonbladets egen kulturskribents lustighet. Men det är klart det tyder på hög kulturmedvetenhet att håna en man från ett annat lands för hands efternamn.

Varjager

3 Responses to Nu förstår jag varför kulturarbetarna är så rädda för Gert Wilders.

  1. Olsson skriver:

    Kulturkommunisterna kan sitta och läppja på sitt sura rödvin utan sina anslag… he he

  2. Göran skriver:

    Jag kan tänka mig att den holländska regeringen där, lyckligtvis, Gert Widers Frihetsparti ingår, medvetet sänker kulturanslagen för att stävja vänsterflummen. Vänsterflummen där som här infiltrerar och frodas friskt i kulturkretsar, parasiterande på de arbetande skattebetalarnas pengar. Därför får beslutet anses som ett ur många synpunkter helt korrekt beslut.

  3. Naivtive skriver:

    Det är väl sällan att man hör svenska nyhetsuppläsare anstränga sig så mycket att uttala ett namn rätt som i Geert Wilders fall. På holländska låter Geert som ”stjärt” och då blir det ju väldigt roligt nu när han är själsfrände med Jimmie Å. Tänk vad de små skojarna skull vilja att skiten stänkte även lite på Jimmie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: