Cyklande politiker lider av pyspunka.

Sölvesborg i sydvästra Blekinge är mest känd för att Jimmie Åkesson är uppvuxen i närheten och att man har en ungdomsarbetslöshet som är dubbelt så hög som Bromöllas.

Den senaste månaden har totalt nio jobb utannonserats på Arbetsförmedlingen.
Bland Sölvesborg lediga sysselsättningar hittas tjänsten som timanställd säljare på erotikföretaget ”Paradisparty” och en djurskötare med erfarenhet av grishantering.
Kort och gott. Sölvesborg är en i raden av svenska krisorter.

Kommunalstyrelsens vice ordförande Per-Olov Larsen (S) bör alltså ha en hel del att fundera över. Framförallt borde det bekymra Larsen att den öppna arbetslösheten snart är lika hög som andelen väljare som röstade på Jimmie. Hela förklaringen till varför Sverigedemokraterna fick 11,7 procent i kommunvalet är ju att folk inte längre känner att de litar på sossarna.
”Vår ska alla möslimer jåbba? I gresbranschen, äller?”
Och i veckan kom bekräftelsen på att Sölvesborgs politiker är lika vilsna, som kommunen i övrigt. I stället för att ta tag i de svåra utmaningar som väntar, väljer Per-Olov Larsen och hans polare att bedriva symbolpolitik.

Senast i raden av snilleblixtar i Sölvesborg är att samtliga kommunalanställda ska använda cykelhjälm. Nästa vecka förväntas kommunfullmäktige klubba igenom Sölvesborgs nya ”rese- och fordonspolicy”.
I policyn ingår obligatorisk cykelhjälm för vuxna, myndiga människor. Denna lilla, till synes obetydliga, detalj visar antagligen varför folk vänder ryggen åt etablerade partier i allmänhet och socialdemokratin i synnerhet.
Förmågan att omyndigförklara medborgarna är dragen till sin spets i trygghetsnarkomanins Sverige. Cykelvägen till helvetet är kantad med goda avsikter, skriver Lars Kriss på ledarplats i SN.

Andra kommuner visar dådkraft genom att dela ut gratis cykelhjälmar till cyklister som inte själva vill kosta på sig en cykelhjälm. (hd), (Ä).

I Sörmland är det inte så mycket bättre. 16,2% av ungdomarna var enl. AF arbetslösa sept.2010.
Det ”MP-styrda” Nyköping visade sin dådkraft genom att investera i en st cykelpump för 60 000kr  utanför Stadshuset.

Det ”S-MP-FP-styrda” Sörmlands Landsting satsar på korruption, vindsnurror, brännvinsdrivna ambulanser (och lådbilar ?).
SD är kritiska till Landstingets korruptionskultur-men majoriteten vägrar lyssna på det örat.

Och i Riksdagen har Sverigedemokraterna begärt att riksdagens utredningstjänst ska beräkna invandringens kostnader.

SD har lämnat in ett antal frågor om invandringen till riksdagen utredningstjänst, RUT.
Några av frågorna ska offentliggöras i samband med att skuggbudgeten presenteras i eftermiddag. Men det kan dröja innan SD får svar.

”Är det en omfattande begäran kan det ta tid för oss. Det är vi som bestämmer vilka metoder som ska användas och hur det ska redovisas. Analysen ska alltid göras på ett opartiskt sätt”, säger Gunnar Fors, chef för RUT. (Skall obekväma fakta mörkläggas i vanlig ordning, eller vad menar Gunnar Fors ?).

Skuggbudgeten som SD presenterade i våras fick kritik från nationalekonomen Jan Ekberg för att uppskatta arbetslösheten bland nyinlända invandrare till 90 procent. Han anser också att SD felaktigt räknar med att nyanlända invandrare tränger undan svenskar på arbetsmarknaden.

”Det är helt orealistiskt att räkna med en sådan hög arbetslöshet. Och det finns inget stöd i forskningen för att det finns sådana undanträngningseffekter, säger Jan Ekberg som är professor vid Linnéuniversitetet i Växjö. ”SD har inte lyssnat på kritiken” (DN).

”Vi kommer bara att göra vissa mindre justeringar i skuggbudgeten. I grunden är det samma förslag som vi gick till val på”, säger Johnny Skalin.

Relaterat:

Kommentar:
Profeten från Växjö talar mot bättre vetande, eller så är han också ute och cyklar.
Om profeten vet- varför har han inte redovisat allt, inkl. källor ?
Även Ekbergs forskning måste tåla granskning av andra forskare.

//Elfyma+

One Response to Cyklande politiker lider av pyspunka.

  1. Tarzan skriver:

    Det värsta med arbetslösheten är att när den biter sig fast – blir den fast. Våra ungdomar ska jobba ihop våra pensioner, det funkar inte med 16 % arbetslöshet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: