Våldet i Malmö inget nytt fenomen

Uppdaterat 25/10-10 (Ny länk)

Vi hör varje dag om våldet i Malmö som nu även tycks ha drabbat invandrare.
Så länge våldet och kriminaliteten bara drabbade etniska svenskar blev det ingen uppståndelse.
Nu duggar manifestationerna tätt och ropen på massiva polisinsatser genljuder i alla media.
Låtsasforskare och ”expertis” försöker exploatera uppmärksamheten genom att tillskriva våldet i Malmö på Sverigedemokraternas framgångar i valet 2010.

Men om man får tro Malmö kommuns egen enkätundersökning år 2001, så var våldet och kriminaliten ett allvarligt problem redan för ett decennium sedan.
De som hade råd flyttade redan då till lugnare kranskommuner med färre invandrare och mindre kriminalitet.
Den bilden ger de nära sjuhundra utflyttade Malmöbor som besvarat enkäten.

”Att invandrarna ökat så kraftigt är en av anledningarna till flytten. Vi känner otrygghet i Malmö”, är en typisk kommentar.
Om de sjuhundra är representativa för alla de 3600 hushåll som slog sig ned i kranskommunerna förra året, skulle det innebära att över 600 familjer flyttade bland annat på grund av att man anser att invandringen haft så negativa konsekvenser både för Malmö och dem själva.

”Det är alarmerande att detta spelar så stor roll. Att flytta är ju ett stort steg i en människas liv”, säger projektsekreterare Anders Ardmar som tillsammans med sin kollega Kenneth Hvarvenius på avdelningen för strategisk utveckling på Malmö kommun, är ansvarig för undersökningen.

De personliga kommentarerna visar också att det allra vanligaste skälet till att folk flyttar från Malmö är att man vill bort från stadens våld och brottslighet.
I förra veckan skrev Sydsvenskan om enkäten där 2250 hushåll (nära 70 procent av samtliga utflyttare) fick svara på frågor om varför de flyttat till grannkommunerna.

De vanligaste svaret blev ”trygg miljö”. Vad som inte framgick av enkätsvaren var att ”trygg miljö” för många av de som svarade är lika med en miljö utan invandrare och brott.
I enkäten fanns inte ”invandrare” med bland flyttskälen.
Men i de personliga kommentarerna förklarar de utflyttade i detalj vad de menar.
Detta är första gången som en undersökning visar att känslorna mot invandrare är så starka att Malmöbor väljer att flytta från stan.

Av svaren framgår att utflyttarna inte känner igen sig i Malmö:
”Utan att vara rasist så börjar man som svensk känna sig som en minoritet”, är en återkommande kommentar.
Utflyttarna menar också att utflyttningsfaktorerna hänger ihop.

Den stora invandringen har, anser man, ökat kriminaliteten vilket inneburit att miljön blivit mindre trygg framförallt för barnen. Man anser också att invandringen haft negativ inverkan på Malmös skolor.

Undersökningen visar att nära fyrtio procent av utflyttarna till kranskommunerna hade stannat i Malmö om deras krav på trygghet och boende hade kunnat tillgodoses.
(Läs hela artikeln)  och Så tycker utflyttarna om invandrare.

Ingen vill idag kännas vid resultatet av denna undersökning.
Resultaten har blivit politiskt inkorrekta......

25/10-10: Beväpnade kriminella deltar i jaktenmed polisens goda minne. Det börjar likna inbördeskrig-den som skjuter först vinner.

Ilmar Reepalu (S), kommunpampen som skapat detta mångkulturella paradis som svenskar flyr från, har till råga på allt nominerats som en av 25 personer i världen att bli årets borgmästare 2010 !
Lika klyftigt som att utse Anita Dorazio till Årets Svensk,
eller att nominera Adolf Hitler till Nobels Fredspris.

//Elfyma+

8 Responses to Våldet i Malmö inget nytt fenomen

 1. Prillan skriver:

  Skulle inte förvåna mig om Reepalu blev nominerad till ”Fröken Sverige” tävlingen, när vi numer bor i ett samhälle som har helt släppt tömmarna och galopperar direkt över stupet……

 2. varjager skriver:

  Kan väl aldrig var invandringen och dess effekter.Det är ju förbjudet att inte älska massinvandringen!

 3. Nej, det är helt rätt… kanske..
  Kriminaliteten i Malmö har alltid varit hög, det har berott på närheten till kontinenten.
  Malmö har nästan i alla tider haft en internationell prägel som kanske inte vissa ”08-or” har fattat ännu.
  Jag som tidigare varit Malmöbo har alltid haft Köpenhamn som huvudstad, inte Stockholm.
  Men med brons tillkomst skedde något väsentligt med Malmö…. Svansen av de kriminella och dess förhavanden hade fritt tillträde till Malmö i en aldrig sinande ström. Men visst en slapp invandringspolitik för sitt med sig också, och konekvenserna ser vi nu, tyvärr så tror jag inte på något slut på Malmös problem, detta är bara början på den tickande bomben….

 4. Göran skriver:

  De negativa konsekvenserna av den onaturliga invandringen blir allt tydligare. Hur politikerna skall tackla den totalt misslyckade integrationen, som därigenom uppstått, och samtidigt uppträda politiskt korrekt är för mig en gåta. Hittills har alla problem i grunden förklarats med den inhemska befolkningens ogina inställning. Att de s.k. nya svenskarna i sin tur uppträder så att svenskar tvingas flytta förnekas ihärdigt från överheten. Men nu har vi, genom den här undersökningen, svart på vitt vilka konsekvenserna blivit/är för befolkningen, med en invandring som närmast kan liknas med korvstoppning och som slukar en allt större del av samhälleliga kakan.
  Relevansen i undersökningen förstärks på ett betryggande sätt av att flera tunga politiker i Tyskland valt att ta bladet från mun när det gäller invandringens negativa konsekvenser. Eftersom problemet verkar likartat över hela EU, borde man i unionen gemensamt arbeta för ett totalt stopp för all invandring.
  De kommentatorer som kräver ett repatrieringsverk i stället för ett Migrationsverk har, enl. min mening, inte helt fel. Att det här nu uppmärksammas av allt fler, innebär att vi kanske så småningom börjar kunna skymta det goda ljust i tunnelns bortre ända.

 5. Göran skriver:

  Är det ett inbördeskrig som pågår? Den förklaringen lämnades av en kvinna, själv invandrare, och hon skyllde bl.a. på den uteblivna integrationen.
  Det förnekades dock kategoriskt av en ung kvinnlig politiker från Malmö nu på morronen i svt. Hon framhöll att alla i Malmö var genuina malmöbor trots det som nu pågår. Alltså fanns det inga motsättningar i Malmö. I varje fall inte officiellt.

 6. Rickard skriver:

  AAhaa!!
  Det här är en rassepucko-blogg!
  Läste inte tillräckligt mycket innan jag kommenterade det andra inlägget.

  CIRKULERA!! Det finns inget att se här.

  Tidigare inlägg var avsett för människor MED hjärna.

  CIRKULERA!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: