Sverige- Ett skatteparadis för utländska företag

Ekonomi: Sverige har som en följd av globaliseringen blivit ett skatteparadis för utländska företag som övertagit svenska. Det anser Ekorådet i en rapport till regeringen.

Rådet, som är ett samverkansorgan mot ekonomisk brottslighet där flera stora myndigheter ingår, ser en klar trend utbreda sig och framhåller att Sverige av tradition inte förknippas med låg beskattning.

Enligt Ekorådet har de svenska reglerna på senare år visat sig vara mycket förmånliga för utländska företag som vill överta företag i Sverige.

”Kombinationen av våra interna regler, EU-anpassningen och vissa föråldrade skatteavtal ger underlag för att trenden med den förmånliga skattemiljön fortsätter”, skriver rådet och fortsätter:

”Andelen utlandsägda företag i Sverige ökar och man kan tänka sig att fler svenska ägare väljer att äga företaget via utlandet.”

Enligt Ekorådet har de svenska reglerna på senare år visat sig vara mycket förmånliga för utländska företag som vill överta företag i Sverige (Di).

Anm. Det här visar hur viktigt det är att beskattningen av företag och kapital harmoniseras med vår omvärld, så att inte ”våra” företag tas över av utländska intressen.
Våra inhemska företagare och kapitalister ska inte straffbeskattas för att de riskerar sina tillgångar i svenskt företagande.

//Elfyma+

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: