När alla vill lägga skulden på skjutningarna i Malmö på SD. Finns det ändå några kloka röster i den ström av påhopp som kommer.

Har inte läst något så klokt i Expressen på åratal.

Polisen börjar dra öronen åt sig när det gäller spekulationerna om en ”Lasermannen II”. Och jag förstår dem.Det blir lätt att många tror att skytten i Malmö hänger ihop med att Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen, bara för att detta upprepas tillräckligt många gånger.Men om det vet vi faktiskt ingenting. Lasermannen John Ausonius, som i går satt i Örebro tingsrätt och bad om att få bli fri, var ju som ingen tycks komma ihåg varken etnisk svensk, medlem i Ny demokrati eller organiserad rasist.Wolfgang Zaugg, som han ursprungligen hette, var en mentalt störd, kriminell och djupt missanpassad person, som tvångsvårdats flera gånger på psyket, när han mördade och försökte mörda.Jag tror att boxningstränaren Dialy Mory Diabaté i Rosengård gjorde den klokaste analysen, när han i går sa:- Det måste vara någon som söker spänning eller någon som är sinnessjuk.Att utnämna skytten i Malmö till politisk terrorist innan man vet om han är det känns för mig som att spela rasisterna i händerna. Det är ju inte alls vi mot dom, utan en mot alla just nu.Men jag kan inte se något i Sverigedemokraternas partiprogram om att folk ska beskjutas. Och det som står där är 94 procent av oss inte intresserade av.”

One Response to När alla vill lägga skulden på skjutningarna i Malmö på SD. Finns det ändå några kloka röster i den ström av påhopp som kommer.

  1. Varg i Veum skriver:

    Ja, det är intressant hur den nya ”lasermannen” anses vara en produkt av ett ”samhällsklimat” som frodas bland ”vita” utan ifrågasättande.
    Men när någon dristar sig till att försöka finna en förklaring i överrepresentationen av MENA-invandrare i våldtäktsstatistiken, då gäller inga kulturanalyser. Analyser som skulle kunna bringa klarhet och därmed eventuella åtgärder emot, varför just MENA-män finner etniskt svenska kvinnor som rättfärdiga att våldta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: