Ullenhag vill ha gratis vård och skola för illegala invandrare


Sverige nye integrationsminister, folkpartisten Erik Ullenhag, tror att regeringen kommer att förverkliga rätten för gömda eller illegala invandrare att få sjukvård. (Uppdaterat: 17/10-10)

Frågan är kontroversiell i regeringen eftersom Moderaterna har motsatt sig rätten till vård för ”papperslösa” men integrationsministern räknar alltså med att de andra koalitionspartierna kan driva igenom förslaget:

”Jag tror vi kommer att komma i mål både med vård för gömda och skolgång för gömda barn. Alla barn har rätt att gå i skolan”.

Vård för ”papperslösa” har ju varit en långdragen historia där Moderaterna och ni i Folkpartiet har olika åsikter. Vad är det ni tror att regering kommer att göra?

”Jag kommer att fortsätta argumentera för vad vi tror på och vi är inte ensamma i regeringen heller. Vi tycker att det är rimligt att du ska kunna få akut och nödvändig vård även i fall du är ”papperslös”.
Läs mer.

Vår nye anti-SD-minister?
Med Erik Ullenhag har integrationspolitiken för första gången fått en alldeles egen minister. Är hans uppdrag att bekämpa dom nyinvalda Sverigedemokraterna? Eller ska regeringen genomföra en ny integrationspolitik? Erik Ullenhag intervjuas av Tomas Ramberg. (SR:s Lördagsintervju)

Kommentar:
Om ett avslag/avvisningsbeslut inte längre ska ha någon praktisk betydelse så kan vi lägga ner Migrationsverket, Migrationsdomstolen, Migrationsöverdomstolen, och avpollettera alla flyktingadvokater. Då spar vi åtminstone in kostnaderna för byråkratin.

17/10-10: Mångkulturen är ”totalt misslyckad”, säger Angela Merkel

//Elfyma+

4 Responses to Ullenhag vill ha gratis vård och skola för illegala invandrare

 1. xmaverickx skriver:

  Brott skall naturligtvis belönas.

 2. Göran Andersson skriver:

  Det är bra att landsförrädarna så tydligt ger sig tillkänna.

 3. Göran skriver:

  Det är märkligt att aldrig det svenska folket lär sig. Här röstar man, val efter val, fram politiker som helt ignorerar svenska problem. Det ständiga tugget om asylsökande borde vara tillräckligt för att inse att de sju partierna inte längre för vår talan.
  Förrädare är inget att satsa sin röst på. Det här står en rätt upp i halsen.
  I Tyskland börjar det så smått röra på sig i opinionen. Det visar tydligt den undesökning som Fredrich-Elbert-stiftelsen gjorde hos tyska folket. Den undersökningen går att läsa om hos svt.se under rubrik: Ny tysk undersökning visar ”Högerextremism i alla partier”. Den är värd att läsa!

 4. Christina Nilsson skriver:

  Jag är folkpartist och ser inte det bra i det här. Naturligtvis ska människor få akut vård.Men man är här illegalt.Är det inte meningen att man ska åka hem då?Annars kan vi strunta i alla lagar och regler.
  Och jag kan berätta att jag delar fps syn i allt utom i invandringspolitik. Den är ett skämt, som folk borde läsa in sig på innan man yttrar sig. Men motståndet mot att yttra sig i den här frågan är så kompakt inom och utom partiet att det är svårt att få till ens en liten sketen debatt. För att inte tala om media. De plockar bort alla invandringskritiska insändare och gör reportage om kriminella organisationer som tillåts hota folkvalda på bästa tidningsplats. Jag har sett demokratin och yttrandefriheten dö under det här valet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: