Bodstöms ersättare prioriterar också sina egna intressen (i Turkiet).

Tomas Bodström prioriterar sig själv och USA (eller familjen som han skyller på).

Hans ersättare blir turkassyriern Yilmaz Kerimo som redan suttit tolv år i riksdagen men förlorade sin plats i senaste valet..

Yilmaz Kerimo är gift och har fyra barn. Han driver demokrati- och välfärdsfrågor och kommer nu även ta över Bodströms plats som ledamot i civilutskottet, men han agerar också i utrikespolitiska frågor. Bland annat har han tillsammans med flera svenska politiker varit engagerad i en landtvist kring S:t Gabriel-klostret i Midyat, vilket också är hans ursprungstad. (DN).

Yilmaz Kerimo har även försökt få Carl Bildt att ta initiativ för att få FN att skydda de kristna i Irak och ge de kristna
assyrier/syrianer/kaldéerna en frizon under FN:s överinseende i Irak.

Han har även motionerat om att Regeringen ska verka för bevarandet av assyrier/syrianers kulturarv i Turkiet.

Anm. När kommer svenska politiker verka för bevarandet av svenskars kulturarv i Sverige ?

Kommentar:
Ännu en politiker som prioriterar sina egna personliga intressen i stället för riksdagsuppdraget.
Yilmaz Kerimo (S) agerar som om han blivit invald till det turkiska eller assyriska parlamentet..

Mats Dagerlind skriver i DN:
”Yilmaz Kerimo är engagerad i en landtvist kring S:t Gabriel-klostret i Midyat, vilket är hans ursprungstad”. Detta är risken med en multikulturell riksdag. Fokus flyttas på ett olyckligt sätt från svensk politik till konflikter i andra länder.
I synnerhet har Turkiet-frågor tagit omotiverat stor plats i utrikespolitiken och medfört inrikespolitiska motsättningar pga rikspolitiker och lonbbyister med rötter i regionen – Kurdistanfrågan, folkmordet på armenier, krav på turkiskt EU-medlemskap osv.

//Elfyma+

7 Responses to Bodstöms ersättare prioriterar också sina egna intressen (i Turkiet).

 1. TARZAN skriver:

  Det har jag alltid sagt – vi har inte att göra med turkiska och kurdiska problem. Deras problem är olösliga och om vi blandar oss i deras skit, så kommer vi bara att få skit. Min amerikanske vän säger ” let the dumbfucks be dumbfucks ”

 2. MP skriver:

  Ni som SD anhängare borde vara tacksamma att det finns en riksdagsledamot som kan mer om Turkiet än någon av SDarna, som vet om de mänskliga rättigheterna som gång på gång bryts och där det fortfarande råder fängslandet och åtal om man tar en debatt om ett folkmord på bl. a. armenierna som Osmanska riket gjort sig skyldiga till.

  Detta problem är angeläget även för er SD anhängare eftersom Turket är ett kandidatland till EU och om ingen visar en annan och mer verklig bild än den de flesta svenskarna och övriga europeerna har från deras chartersemestrar, så kommer ni att få se Turkiet i EU snart. Därför borde ni SDare vara tacksamma att det finns en som Yilmaz Kerimo med som riksdagsledamot.

  Samtidigt ska ni SDare vara tacksamma att han tar upp problemet för assyrierna i mellanöstern för om vi, genom FN eller EU, ser till att muslimerna inte attackerar dessa så kommer de inte att behöva fly till bland annat Sverige. Så ni SDare har mycket att vinna på att det finns en som Yilmaz Kerimo i riksdagen, vare sig ni gillar honom eller att han delar era eller SDs åsikter.

  Må väl

  • Göran skriver:

   MP, det är nog bara för PK- Sverige och Calle Bildt som Turkiet är EU-kandidat. Jag tror nämligen att EU:s större medlemstater destobättre har samma uppfattning som SD i den här frågan, dvs inget medlemskap för Turkiet.

  • elfyma+ skriver:

   EU betyder Europeiska Unionen, inte EuroAsiatiska unionen. Det mer moderna Istanbul skulle passa in i EU- men knappast östra Turkiet, eller ”Kurdistan” som vissa kallar det.
   Kerimo får 55000kr/månad för att arbeta för utländska intressen. Inte ens Jan Guillou fick så bra betalt av KGB.
   Och efter 12+4år har denne turkiske lobbyist kostat skattebetalarna ca 15mkr inkl Lkp.

 3. MP skriver:

  Det finns även andra som är för ett medlemsskap i EU även om Sverige är den, med Carl Bildt vid rodret, den som är den största pådrivaren.

  Eftersom ingen annan vågar kritisera Turkiet för vad de står och eftersom alla tror att den påhittade landet Kurdistan är lugnt utan att de kristna dödas eller tvångskonverteras så behövs Kerimos röst i Riksdagen så att svenska folket vet om vad som händer där.

  • elfyma+ skriver:

   EU betyder Europeiska Unionen, inte EuroAsiatiska unionen. Det mer moderna Istanbul skulle passa in i EU- men knappast östra Turkiet, eller ”Kurdistan” som vissa kallar det.
   Inte rätt att Kerimo får 55000kr/månad för att arbeta för utländska intressen. Inte ens Jan Guillou fick så bra betalt av KGB.
   Och efter 12+4år har denne turkiske lobbyist kostat skattebetalarna ca 15mkr inkl Lkp.

 4. MP skriver:

  elfyma,

  Han är ingen turk, utan assyrier och han jobbar bland annat för att Turkiets svarta historia ska exponeras istället för den vi ser när vi chartrar till landets kuststäder. Vore det inte för Kerimo hade politkerna trott att Turkiet är ett demokratiskt land. Var glada att kommer in för han kommer fortsätta kampen mot det turkiska styret och deras påverkan i EU parlamentets korridorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: