gästinlägg.Sveriges ”riksdagis”

Låg nivå i Sveriges ”riksdagis”

Saxat från artikel i dagens nyheter.

http://www.dn.se/ledare/signerat/lekstuga-i-lunchkon-1.1183675

Den närmasst osannolika låga nivån i riksdagen ter sig nya absurda utryck.

När man trodde att botten var nådd så läser jag detta:

Krav är ställda på uppdelade köer i riksdagens kantin, det har framförts av dem som vill slippa stå framför eller bakom en SD-ledamot med sin lunchbricka??

Det började redan på valnatten när Lars Ohly (V) vägrade att sitta i samma sminkloge som Jimmie Åkesson.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet deklareradesnabbt att de av ”arbetsmiljöskäl” inte ville sitta i samma riksdagsbyggnad som Sverigedemokraterna,

som om de rödgröna ägde lokalerna och hade full dispositionsrätt över dessa.

Denna begäran borde ha fallit på sin egen orimlighet. Det är svenska folket – inte MP och V – som bestämmer vilka som sitter i riksdagen.

Men skandalöst nog gick riksdagsdirektören de rödgröna till mötes, vilket utlöst en dyr och omständlig flyttkedja på Helgeandsholmen.

Nu sitter i stället de borgerliga mittenpartierna och Riksdagens utredningstjänst i samma hus som SD. Hur denna rockad bidrar till att stärka den svenska demokratin är oklart.

Ett angränsande problem är att flera partier börjat låsa sina kanslier och korridorer, vilket i ett slag minskat öppenheten och gjort det svårare för ledamöter att föra informella samtal över partigränserna. Ytterligare en konsekvens är att en rullstolsburen sverigedemokrat har svårt att ta sig fram genom riksdagshuset på grund av alla stängda dörrar.

Snacka om diskriminering, för visst är det som så att handikappade numera ligger under diskrimineringslagstiftningen? Rätta mig gärna om jag har fel.

Officiellt motiveras förändringen med hänvisning till den yttre hotbilden. Men den verkliga anledningen tycks vara en lätt paranoid rädsla för intrång från Sverigedemokraternas tjänstemän och ledamöter. I samma separationsgenre hör kraven på uppdelade köer i riksdagens kantin, som framförts av dem som vill slippa stå framför eller bakom en SD-ledamot med sin lunchbricka.

Ur led är tiden, gud hjälpe oss alla.

Grim.

5 Responses to gästinlägg.Sveriges ”riksdagis”

 1. elfyma+ skriver:

  Och serveringspersonalen i Riksdagens kantin har klätt sig som muslimska kärringar för att celebrera riksdagen högtidliga öppnande (såg på TV när hucklet serverade Kent Ekerot). Han visade inte med en min vad han tänkte.
  Kan vara farligt att bli serverad mat av folk som kanske vill ens död.

 2. Göran Andersson skriver:

  Kan inte Riksdagen bygga egen matsal åt SD, laga till svensk mat, serverad av svensk personal ? Våra grabbar och tjejer i Sverigeblocket är värda viltstek, svampstuvning och panerad kulpotatis. Någon jävla ordning ska det väl vara.

  Miljöpartiet och Vänsterpartiet har ju uppenbara problem. Det finns väl någon läkare som kan förskriva något lämpligt, valium eller vad det kan vara som är gångbart vid denna form av nojja.

 3. WMB skriver:

  ”När man trodde att botten var nådd så läser jag detta:
  Krav är ställda på uppdelade köer i riksdagens kantin, det har framförts av dem som vill slippa stå framför eller bakom en SD-ledamot med sin lunchbricka??”

  Detta kan inte vara sant…,så barnsliga är inte ens mina barnbarn. Men det har jag å andra sidan tänkt varje dag de senaste veckorna.

  ” … Nu sitter i stället de borgerliga mittenpartierna och Riksdagens utredningstjänst i samma hus som SD…”

  Många fördelar för SD att ha Riksdagens utredningstjänst i samma hus!

 4. Maja Dacke skriver:

  Men hallå!

  ”Nu sitter i stället de borgerliga mittenpartierna och Riksdagens utredningstjänst i samma hus som SD.”

  … utredningstjänst … Börjar det inte klicka ..? Någon? Det gäller bara för SD-arna att bli goda bordsgrannar och skapa vänskapsband med dem alt kolla om där finns antifolk bland dem. Det är ju detta folk som ska hjälpa SD att få upp de rätta siffrorna på bordet!

  Vad kan då vara den bästa placeringen för lunchmöten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: