Sahlins agerande markerar bristande respekt för talmansposten.

I dag är det faktiskt en väldigt kritisk artikel mot Mona Sahlin agerande gällande Talmansposten i Sveriges riksdag.
”De rödgrönas motkandidat igår, Kent Härstedt, var emellertid inte i närheten av dessa två meritlistor. Visst har han suttit i riksdagen länge, men inte ens S har verkat särdeles intresserat av att ge honom tyngre poster. Han har lett en utredning vars resultat S-toppen nästintill struntade i. Kort sagt. Sahlin nominerade inte Härstedt för att han är en självklar kandidat för ämbetet. Hon nominerade honom för att han skulle förlora. För att ge De rödgröna möjlighet att hävda att Westerberg är ”vald av Sverigedemokraterna”.

Nu blev det inte så. Någon i det rödgröna laget fick uppenbarligen nog och röstade med Alliansen. Även utan SD:s röster hade Westerberg alltså blivit talman. Men Sahlins agerande är och förblir ett osnyggt bondeoffer som markerar bristande respekt för talmansposten. Det smickrar sannerligen inte Fru tjänstgörande ålderspresident.

De rödgrönas agerande understryker graden av hyckleri i så måtto att agerandet bryter tvärt mot tidigare utfästelser av Mona Sahlin om att aldrig agera ens med SD:s passiva stöd. Här finns en uppenbar inkonsekvens, men det förändrar inte det faktum att båda blocken bör avhålla sig från den pajkastning som den parlamentariska situationen inbjuder till.”

Varjager

One Response to Sahlins agerande markerar bristande respekt för talmansposten.

  1. Johan Olofsson skriver:

    Socialdemokraterna missade en chans att ansluta sig till moderaternas hållning att talmannen ska väljas från ett ”block” istället för från det största partiet.

    Vid nästa riksdagsval kan det mycket väl vara moderaterna som är det största partiet. Kommer S då i konsekvensens namn acceptera en moderat talmanskandidat?

    Men, när de nu inte var beredda att ändra ståndpunkt vid det här talmansvalet så är det svårt att se att de hade något alternativ. De kunde inte göra annorlunda än de gjorde. Socialdemokraterna ”var tvungna” att låta frågan gå från den ene till den andre, mindre och mindre kompetente kandidaten, tills de hittat någon som i motsats till Björn von Sydow kunde tänka sig att ställa upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: